Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φρεσκοψημμένο ζεστό ψωμί, δυστυχώς όμως η απόλαυση κρατά για λίγο αφού μετά από 1-2 μέρες τα φυσιολογικά ψωμιά μπαγιατεύουν. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να φέρει η αμερικανική εταιρεία Microzap η οποία υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί για 60 ολόκληρες μέρες!
Το μυστικό βρίσκεται στην παρασκευή του ψωμιού η οποία πραγματοποιείται κάνοντας χρήση ενός μεγάλου, προηγμένου φούρνου μικροκυμάτων. Αρχικά η συσκευή κατασκευάστηκε για την εξουδετέρωση βακτηριών όπως η σαλμονέλα, αλλά λίγο αργότερα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι διατηρούσε το ψωμί φρέσκο σα να είχε βγει μόλις από το φούρνο για διάστημα μέχρι και 2 μηνών.
Η συγκεκριμένη τεχνική αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη σπατάλη ψωμιού και κατ’επέκταση να βοηθήσει στο σοβαρό πρόβλημα της σίτισης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πλανήτη. Ωστόσο, δεν παύει να υφίσταται το ζήτημα του κόστους της συγκεκριμένης τεχνικής μιας και η αρτοβιομηχανία ως γνωστόν έχει ελάχιστα περιθώρια κέρδους.
[via BBC]
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ