καθαρός αέρας
Τι έδειξε έρευνα για τη γήρανση

Αμερικάνικη μελέτη ανακάλυψε συγκεκριμένες συνήθειες που μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, ακόμα και ως έξι χρόνια.

Σύμφωνα με την μελέτη, η τήρηση τους προάγει την καλή υγεία της καρδιάς, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της βιολογικής γήρανσης, με τη διατήρηση του σωματικού βάρους, του σακχάρου στο αίμα, της χοληστερόλης και της διατήρησης υγιεινού ύπνου και διατροφής, να είναι κάποια από αυτά.

Η έρευνα

Έπειτα από έρευνα σε περισσότερους από 6.500 ενήλικες με μέση ηλικία 47 ετών, οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι άνθρωποι με την καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία ήταν περίπου έξι χρόνια νεότεροι βιολογικά, σύμφωνα με την Guardian.

«Τα ευρήματα αυτά μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ της χρονολογικής και της βιολογικής ηλικίας και πώς η τήρηση υγιεινών συνηθειών του τρόπου ζωής μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο», δήλωσε ο Donald Lloyd-Jones, πρόεδρος της ομάδας συγγραφής του Life's Essential 8, του εργαλείου αξιολόγησης της υγείας της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

«Όλοι θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουμε να ζήσουμε υγιέστερα περισσότερο, ώστε να μπορούμε πραγματικά να απολαμβάνουμε και να έχουμε καλή ποιότητα ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια», συμπλήρωσε ο Lloyd-Jones, πρώην εθελοντής πρόεδρος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το Life's Essential 8 έχει ως στόχο να ορίσει την υγεία της καρδιάς με βάση τέσσερεις συνήθειες για τον τρόπο ζωής, και τέσσερις δείκτες υγείας. Οι ερευνητές αρχικά, για να μετρήσουν τη φαινοτυπική ή βιολογική ηλικία ενός ατόμου έλεγξαν τον μεταβολισμό και τη λειτουργία των οργάνων.

Η επιτάχυνση της φαινοτυπικής ηλικίας είναι η διαφορά μεταξύ της βιολογικής και της πραγματικής ηλικίας ενός ατόμου, με υψηλότερες τιμές να υποδηλώνουν ταχύτερη βιολογική γήρανση.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Nour Makarem, επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας στη σχολή Mailman της δημόσιας υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε πως «διαπιστώσαμε ότι η υψηλότερη καρδιαγγειακή υγεία συνδέεται με επιβραδυνόμενη βιολογική γήρανση, όπως μετράται με τη φαινοτυπική ηλικία».

«Βρήκαμε επίσης μια δοσοεξαρτώμενη συσχέτιση, όσο αυξάνεται η καρδιακή υγεία, τόσο μειώνεται η βιολογική γήρανση», συμπλήρωσε.

Για παράδειγμα, η μέση πραγματική ηλικία των ατόμων με καλή καρδιακή υγεία ήταν 41 έτη, αλλά η μέση βιολογική τους ηλικία ήταν 36 έτη, και η μέση πραγματική ηλικία των ατόμων με κακή καρδιαγγειακή υγεία ήταν 53 έτη, αν και η μέση βιολογική τους ηλικία ήταν 57 έτη.

8 συνήθειες

  • Να κάνετε υγιεινή διατροφή
  • Να είστε πιο δραστήριοι
  • Να κόψετε το κάπνισμα
  • Υγιεινός ύπνος
  • Διατήρηση υγιούς βάρους
  • Ελέγξτε τη χοληστερόλη σας
  • Παρακολουθήστε το σάκχαρο στο αίμα
  • Διαχειριστείτε την αρτηριακή πίεση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τεμπη
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει»
«Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει», λένε οι καθηγητές Πρωτοβάθμιας - Καλούν στη γενική πανελλαδική απεργία στις 28/2
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Ποτέ ξανά και πουθενά το πάμε και όπου βγει»
sxoleio-ekpaidefsi
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
«Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται», τονίζει η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: «Θλιβερή η κατάσταση στα σχολεία. Υποβαθμίζεται η Παιδεία»
Ε ΕΛΜΕ-Θ ΑΦΙΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ
1070 εκπαιδευτικοί και πολίτες υπογράφουν να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και  του Βασίλη Μορέλα, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας
Να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ Χρήστου Ζαγανίδη (πρόεδρος), Σοφίας Στεφανίδου (γραμματέας) και Σίσσυ Φραντζέσκου...
1070 εκπαιδευτικοί και πολίτες υπογράφουν να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και  του Βασίλη Μορέλα, μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας