Αστεροειδής
Συναγερμός στη Nasa με τον εντοπισμό του αστεροειδή

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία NASA καθώς εντοπίστηκε ένας ογκώδης αστεροειδής, μεγαλύτερος από το μήκος δέκα λεωφορείων στη σειρά, κατευθύνεται προς τη Γη.

Αν και είναι περίπου εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής παρακολουθείται στενά από τη NASA, όπως αναφέρει το news24/7.

Ο αστεροειδής που ονομάζεται επιστημονικά 2013 WV44, θα περάσει την Τετάρτη (28/6) από τη Γη. Εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα, που σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερος τόσο από το London Eye (394 πόδια) όσο και από το Big Ben (310 πόδια).

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα, περίπου 34 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Σημειώνεται ότι παρόλο που κινείται προς τη Γη, δεν θα πλησιάσει ποτέ περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια.

Έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO). Οι NEO είναι "κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης", αναφέρει η NASA.

Έτσι, παρότι δεν χαρακτηρίζεται PHA, δηλαδή δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής, το μέγεθός του είναι σχετικά μεγάλο, είπε ο Ιάπωνας αστρονόμος, Ατσούο Ασάμι.

Σύμφωνα με τη NASA, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 32.254 γνωστοί NEO - αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα, αριθμός που έχει αυξηθεί από 30.000 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στόχος επιθέσεων δύο πανεπιστημιακοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ – Βανδαλισμοί από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
alfavita
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Με ένα μόνο κλικ η Google επιτρέπει με νέα ρύθμιση να ορίζεις εσύ ποια sites θα βλέπεις πρώτα στις αναζητήσεις σου! Πλέον μπορείς να βλέπεις έγκυρα...
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
EKAB
Κόπτσης για ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο: «Ατυχές περιστατικό, θα διερευνηθούν οι συνθήκες»
Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για επέμβαση συγκόλλησης μεταφέρθηκε το παιδί μετά τον ακρωτηριασμό του από πόρτα
Κόπτσης για ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο: «Ατυχές περιστατικό, θα διερευνηθούν οι συνθήκες»
Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά 2026 στο Σύνταγμα
Εργατική Πρωτομαγιά: «Ποτάμι» οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας παρά την κακοκαιρία (Εικόνες-Βίντεο)
Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις: «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η πρώτη Μάη» – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πώς κινούνται τα ΜΜΜ
Εργατική Πρωτομαγιά: «Ποτάμι» οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας παρά την κακοκαιρία (Εικόνες-Βίντεο)