Mια νέα συσκευή ελέγχου μπορεί πλέον να εντοπίζει την διαταραχή αυτισμού στα παιδιά «σκανάροντας» την κόρη του ματιού. Η εξέταση αυτή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην παρέμβαση και τη θεραπεία της διαταραχής ακόμα και πριν την ηλικία των 4 ετών, γεγονός πολύ σημαντικό για το μακροπρόθεσμο όφελος της θεραπείας του αυτισμού.

Τα μάτια μπορούν να υποδείξουν την ύπαρξη αυτισμού και να εξασφαλίσουν έτσι στο παιδί την έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη αντιμετώπιση στο πρώιμο στάδιο της νευροαναπτυξιακής διαταραχής που επηρεάζει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Αυτό ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Δρ Georgina Lynch, σύμφωνα με την οποία οι παρεμβάσεις για τον αυτισμό στις ηλικίες 18 έως 24 μηνών πετυχαίνουν σημαντικό και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο, όπως η αποτροπή της καθυστέρησης ή απουσίας ανάπτυξης του προφορικού λόγου.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Neurological Sciences έδειξε ότι ο τρόπος που η κόρη του ματιού προσαρμόζεται στο φως (αντανακλαστικό της κόρης στο φως) παρουσιάζει διαφορές σε παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Συγκεκριμένα, εξετάζοντας με έναν μετρητή του εύρους της κόρης μονοφθλαμικής ανίχνευσης 36 παιδιά 6-17 ετών με διαγνωσμένο αυτισμό και 24 χωρίς νευροαναπτυξιακές διαταραχές, οι κόρες των ματιών στην πρώτη ομάδα χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να συσταλούν ως απόκριση στο φως, όπως επίσης και για να επανέλθουν στο αρχικό τους μέγεθος μετά την απομάκρυνση του φωτός.

Η Georgina Lynch, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε ότι η μελέτη βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα που τονίζει ότι η συνεχόμενη ανάπτυξη της φορητής τεχνολογίας θα μπορούσε να παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να «σκανάρουν» τον αυτισμό στα παιδιά, τη διαταραχή που επηρεάζει την επικοινωνία και την κοινωνική διάδραση με τους άλλους. Ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να επιτρέψει στους υγειονομικούς να προλαβαίνουν την διαταραχή νωρίτερα και να γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις που μπορούν να τα ωφελήσει.

Πηγή: https://medicalxpress.com/news

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

lekkas.jpg
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων