Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας στην Τουρκία αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για όλους όσοι ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον τόπο της Ιστορίας και του μύθου, αναπολώντας τις μορφές που πρώτος ζωντάνεψε ο Όμηρος.

Μορφές που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες. 

Σύμφωνα με τη wikipedia, η σύγχρονη κριτική ιστορία αρχικά έθετε την Τροία και τον Τρωικό πόλεμο στη σφαίρα του μύθου.

Στα 1870 (σε δύο εκστρατείες, 1871 - 1873 και 1878 / 1879), ωστόσο, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε ένα λόφο, που ονομαζόταν Hissarlik από τους Τούρκους, κοντά στην πόλη Τσανάκ (Τσανάκκαλε) στη βόρειο-δυτική Μικρά Ασία. Εκεί ανακάλυψε τα ερείπια μιας σειράς αρχαίων πόλεων, χρονολογούμενων από την Εποχή του Χαλκού ως τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Ο Σλήμαν ονόμασε μία από αυτές τις πόλεις Τροία I, και αργότερα Τροία II, ως την πόλη της Ομηρικής Τροίας, και αυτή η ταυτοποίηση έγινε ευρέως αποδεκτή κατά την εποχή του.

Αυτή την φορά η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα. 

Το ίδρυμα της Τροίας διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και συνεργάζεται με τα κορυφαία αντίστοιχα ακαδημαϊκά και αρχαιολογικά διεθνή ιδρύματα. 

Στην διάρκεια της επίσκεψης τους οι Τούρκοι αρχαιολόγοι θα συναντηθούν με Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ το απόγευμα της 16ης Ιουνίου θα ενημερώσουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Έλληνες επιστήμονες, κοινό και ανθρώπους του πνεύματος για τις πρόσφατες εργασίες στην Τροία. 

Την ευθύνη για την διοργάνωση έχει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Γιάγκος Ανδρεάδης.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 
Ώρα: 4:00 μ.μ.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακκογιάννης
Πειραιώς 206
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς
Ενδονοσοκομειακή διασπορά σε τουλάχιστον 25 υγειονομικούς και δεκάδες νοσηλευόμενους – Οι εργαζόμενοι ζητούν εξαίρεση της γενικής εφημερίας
Συναγερμός στο «Αττικόν»: Έξαρση νοροϊού με δεκάδες κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς
Η Τεχεράνη χτύπησε αμερικανική βάση ως απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Στον «αέρα» η συμφωνία αποκλιμάκωσης, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί «να τελειώσει τη δουλειά»
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
μαθητές
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου
Οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως και κόστος, όταν σχεδόν 2 δις ευρώ του ΕΣΠΑ οδηγούνται στην πολεμική οικονομία
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου