Thumbnail
Διαστημικά σκουπίδια!

Πάνω από 170 εκατομμύρια διαστημικά σκουπίδια βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πρόκειται για προϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας από τη στιγμή που άρχισε η κατάκτηση του διαστήματος μερικές δεκαετίες πριν.

Σύμφωνα με έρευνες Αυστραλών επιστημόνων, το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο.

"Χάνουμε τρεις με τέσσερις δορυφόρους τον χρόνο, λόγω συγκρούσεων με διαστημικά σκουπίδια. Είμαστε πολύ κοντά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA, να χάσουμε τα πάντα", θα τονίσει ο Ben Greene, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου για το Διαστημικό Περιβάλλον στην Αυστραλία.

Ο Greene "πάει" τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις οικονομίες του πλανήτη.

Η NASA ορίζει ως "διαστημικά σκουπίδια" οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και δεν έχει καμιά χρηστικλη αξία. Τέτοια αντικείμενα αναπτύσσουν ταχύτητες μέχρι και 27,000 χλμ ανά ώρα!

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή "γεύση" των διαστημικών σκουπιδιών στο παρακάτω βίντεο:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας