Thumbnail
Διατροφή

Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά (ή 1 κύβο νωπή μαγιά)
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. σ. βούτυρο ή λάδι
1 ποτήρι (250ml) χλιαρό νερό
(Φτιάχνει μία κανονικού μεγέθους πίτσα)

Για την επικάλυψη
2 μέτριες μελιτζάνες
½ λουκάνικο χωριάτικο
1 πιπεριά φλωρίνης
½ φλιτζάνι φέτα
1 φλτζ σάλτσα ντομάτας
2 φλτζ κίτρινο τυρί (ένταμ, γκούντα, ή ότι σας αρέσει)
Ρίγανη
 

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ (το χλιαρό νερό (250 γρ), τη μαγιά, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Χτυπάμε λίγο και το αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Στα 15 αυτά λεπτά πρέπει να έχει φουσκώσει και αφρίσει.
Μετά ανοίγουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα  και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι (ή μαργαρίνη), το υπόλοιπο αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και τέλος 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Συνεχίζουμε με το μίξερ 5 λεπτά στο γρήγορο και 5 λεπτά στο αργό. Στην ουσία μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μη κολλάει καθόλου στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε στο αργό.

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (25 βαθμοί Κελσίου τουλάχιστον - 35 το πολύ), σκεπασμένο με μια βαμβακερή πετσέτα.
Μέχρι να φουσκώσει ετοιμάζουμε τα υλικά για την πίτσα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ρίχνουμε αλάτι και λάδι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν  και να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά.
Απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε μέσα την μπάλα από το ζυμάρι.
Απλώνουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί πιέζοντάς το με τα δάκτυλά μας από το κέντρο προς τα έξω ή με ένα ρολό.
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, την φέτα τριμμένη, τα λουκάνικα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά μπαστούνια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω σκάλα για 25 με 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας).

ΠΗΓΗ: tsoukali.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κανελονια
Κανελόνια με κρεμώδη μπεσαμέλ στο φούρνο
Τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ αποτελούν κλασική επιλογή για ένα χορταστικό και γευστικό φαγητό, που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κιμά με την...
Κανελόνια με κρεμώδη μπεσαμέλ στο φούρνο
amfitheatro-aei.jpg
Μη Κρατικά ΑΕΙ: Πώς θα επιλέγονται οι φοιτητές στα «ιδιωτικά» Πανεπιστήμια
Από βαθμούς Λυκείου και πιστοποιητικά αγγλικών μέχρι συνεντεύξεις, τα νεοϊδρυθέντα ιδιωτικά πανεπιστήμια καθορίζουν αυστηρά κριτήρια εισαγωγής για...
Μη Κρατικά ΑΕΙ: Πώς θα επιλέγονται οι φοιτητές στα «ιδιωτικά» Πανεπιστήμια
Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 165, Νέα Σμύρνη
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
Παρ' ολίγον τραγωδία στη Δ΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση με ανοιχτές τις πόρτες, ανάγκασε επιβάτιδα να πηδήξει για να σωθεί
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!