EKPA metaptixiaka
Ανοικτές αιτήσεις έχει ακόμα κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ που αφορά όλους τους απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών αλλά και γενικά όλους τους εκπαιδευτικούς α

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ που αφορά και μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για το οποίο έχει κορυφωθεί η ζήτηση λόγω αξιολόγησης είναι το πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. που έχει ανοικτές αιτήσεις και ονομάζεται «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» 

Το πρόγραμμα καλεί καλεί τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για μία από τις ακόλουθες ειδικεύσεις: 

  • «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» (15-20 θέσεις) 
  • «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» (15-20 θέσεις) 

Tο Πρόγραμμα, που μετά τη διαδικασία επανίδρυσης λειτούργησε για πρώτη φορά στη νέα του μορφή το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για παιδαγωγική εξειδίκευση των αποφοίτων των Καθηγητικών Σχολών και των εν ενεργεία εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης. Κοινός άξονας των τριών ειδικεύσεων είναι η εξειδίκευση και η προετοιμασία των εκπαιδευτικών, προκειμένου να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν με επιστημονική επάρκεια και δυναμική αντίληψη τρεις κατηγορίες μαθητικών πληθυσμών που συνεκπαιδεύονται στα σχολεία του παρόντος:  

α) τους μέσους ή τυπικούς μαθητές, σε όλο, βέβαια, το φάσμα των διαφοροποιήσεων και των ιδιαιτεροτήτων τους· εκεί εστιάζει το πρόγραμμα της ειδίκευσης «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» 

β) τους μαθητές με διακριτές πολιτισμικές διαφορές, οι οποίες επηρεάζουν τόσο την κοινωνικοποίηση όσο και την μαθησιακή τους πορεία· εκεί τοποθετείται το αντικείμενο της ειδίκευσης «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» 

γ) τους μαθητές με διακριτά μαθησιακά και αναπτυξιακά προβλήματα, που χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες από πλευράς εκπαιδευτικού· εκεί βρίσκεται η εστίαση του προγράμματος της ειδίκευσης «Ειδική Αγωγή».  

Μέγιστη μοριοδότηση - 120 ECTS

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ παρέχει την μέγιστη μοριοδότηση για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Το Πρόγραμμα παρέχεται με δίδακτρα και διαρκεί τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (120 ECTS). Απαιτεί υποχρεωτική διά ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων (υπάρχει η δυνατότητα για 35% εξ αποστάσεως διδασκαλία) και προσφέρει πρακτική άσκηση διάρκειας 500 ωρών σε δημόσιους φορείς (σχολεία, μη κερδοσκοπικούς φορείς, κ.λπ.) προς απόκτηση της απαιτούμενης πρακτικής εμπειρίας. Με την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» (M.A.Ed. / Master of Arts in Education in “Theory, Praxis and Evaluation of Educational Work”), το οποίο παρέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. 

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί: 

  • οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών των Φιλοσοφικών Σχολών της χώρας ή ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής για την Ειδίκευση «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση», 
  • οι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων που καταρτίζουν εκπαιδευτικούς για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την Ειδίκευση «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»,  

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται με α) συνεκτίμηση προσόντων και β) προφορική συνέντευξη και για τις δύο Ειδικεύσεις.  

Οι υποψήφιοι μπορούν  να αποστέλλουν με mail τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους  στο [email protected]. μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι συνεντεύξεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. 

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://thepae.ppp.uoa.gr ή να καλέσετε τη Γραμματεία του ΠΜΣ στο 210 7277520. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές