EKPA
Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ έχει ανοικτές αιτήσεις τώρα

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ καλεί τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για μία από τις ακόλουθες ειδικεύσεις: 

  • «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» (15-20 θέσεις) 
  • «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» (15-20 θέσεις) 

Tο Πρόγραμμα, που μετά τη διαδικασία επανίδρυσης λειτούργησε για πρώτη φορά στη νέα του μορφή το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για παιδαγωγική εξειδίκευση των αποφοίτων των Καθηγητικών Σχολών και των εν ενεργεία εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης. Κοινός άξονας των τριών ειδικεύσεων είναι η εξειδίκευση και η προετοιμασία των εκπαιδευτικών, προκειμένου να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν με επιστημονική επάρκεια και δυναμική αντίληψη τρεις κατηγορίες μαθητικών πληθυσμών που συνεκπαιδεύονται στα σχολεία του παρόντος:  

α) τους μέσους ή τυπικούς μαθητές, σε όλο, βέβαια, το φάσμα των διαφοροποιήσεων και των ιδιαιτεροτήτων τους· εκεί εστιάζει το πρόγραμμα της ειδίκευσης «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» 

β) τους μαθητές με διακριτές πολιτισμικές διαφορές, οι οποίες επηρεάζουν τόσο την κοινωνικοποίηση όσο και την μαθησιακή τους πορεία· εκεί τοποθετείται το αντικείμενο της ειδίκευσης «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» 

γ) τους μαθητές με διακριτά μαθησιακά και αναπτυξιακά προβλήματα, που χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες από πλευράς εκπαιδευτικού· εκεί βρίσκεται η εστίαση του προγράμματος της ειδίκευσης «Ειδική Αγωγή».  

Μέγιστη μοριοδότηση Εκπαιδευτικών - 120 ECTS

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ παρέχει την μέγιστη μοριοδότηση για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Το Πρόγραμμα παρέχεται με δίδακτρα και διαρκεί τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (120 ECTS). Απαιτεί υποχρεωτική διά ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων (υπάρχει η δυνατότητα για 35% εξ αποστάσεως διδασκαλία) και προσφέρει πρακτική άσκηση διάρκειας 500 ωρών σε δημόσιους φορείς (σχολεία, μη κερδοσκοπικούς φορείς, κ.λπ.) προς απόκτηση της απαιτούμενης πρακτικής εμπειρίας. Με την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» (M.A.Ed. / Master of Arts in Education in “Theory, Praxis and Evaluation of Educational Work”), το οποίο παρέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. 

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί: 

  • οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών των Φιλοσοφικών Σχολών της χώρας ή ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής για την Ειδίκευση «Διδασκαλία Ανθρωπιστικών Αντικειμένων και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση», 
  • οι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων που καταρτίζουν εκπαιδευτικούς για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την Ειδίκευση «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»,  

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται με α) συνεκτίμηση προσόντων και β) προφορική συνέντευξη και για τις δύο Ειδικεύσεις.  

Οι υποψήφιοι μπορούν  να αποστέλλουν με mail τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους  στο [email protected]. μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι συνεντεύξεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. 

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://thepae.ppp.uoa.gr ή να καλέσετε τη Γραμματεία του ΠΜΣ στο 210 7277520. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή