Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή για πρόσληψη και αυξημένη μοριοδότηση
Το Μεταπτυχιακό που δεσπόζει στις επιλογές των εκπαιδευτικών και δικαιολογημένα

Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάνουν κάθε χρόνο αιτήσεις τους πίνακες για να προσληφθούν. Αυτήν την περίοδο μάλιστα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανκοινωθούν οι προσλήψεις.

Όλη αυτή η διαδικασία εξελίσσεται υπό τον φόντο των επίσημων ανακοινώσεων για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όπου ο αριθμός τους θα ανακοινωθείο τον Οκτώβριο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το κυνήγι κριτηρίων και μορίων, ανοίγεται μια βεντάλια επιλογών για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, σε επίπεδο μεταπτυχιακών. 

Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο μεταπτυχιακό και δικαιολογημένα είναι αυτό στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση όπου πραγματοποιείται εξ αποστάσεως από το δημόσιο Πανεπιστήμιο της Πάτρας μαζί με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Παν.Λευκωσίας.

Γιατί το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό 

Το εν λόγω Μεταπτυχιακό, το επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί καθώς δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ λόγω του ότι διοργανώνεται από δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

Λόγω της διοργάνωσης του εν λόγω Μεταπτυχιακού και από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΠΜΣ παρέχει την δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα, κριτήριο απαραίτητο για τα Μεταπτυχιακά της Ειδικής Αγωγής και την μοριοδότηση στους πίνακες

Αυξημένη Μοριοδότηση και ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής

– Αναβάθμιση κλιμακίου με μισθολογική εξέλιξη για διορισμένους εκπαιδευτικούς.
– Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων.
– Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
– Προσαύξηση κατά 3 μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών.
– Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και προσαύξηση κατά 4 στα μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ.

Διάρκεια Μεταπτυχιακού

Το Μεταπτυχιακό προσφέρεται από Παιδαγωγικό Τμήμα (1η προϋπόθεση), έχει ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS) (2η προϋπόθεση).

Πρακτική άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Πρακτική Άσκηση  αποτελεί ένα πολύ βασικό και ουσιαστικό τμήμα του προγράμματος Σπουδών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησής του οι φοιτητές αναμένεται να αξιοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά το χρόνο τους και να ασκηθούν στο να αξιοποιούν, να συσχετίζουν και να συνθέτουν τις επιστημονικές γνώσεις που κατέχουν ή αποκτούν και, υπό την άμεση επαγγελματική καθοδήγηση και εποπτεία, να τις εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του έργου της Ειδικής Εκπαίδευσης.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε εσείς στο τηλ: 2112341253

σχετικά άρθρα

Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα
Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα
Δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες επιλογής Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης των ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Τελικοί πίνακες επιλογής προϊσταμένων ΚΕΣΥ για Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα