ζαχαρακη
Το υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτεί με 2,5 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ενέκρινε την εκκίνηση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025 του ΥΠΑΙΘΑ.

Η επένδυση αφορά την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων στα κτήρια του πανεπιστημίου με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων στοιχείων, την τοποθέτηση νέων ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και την αποκατάσταση των σχετικών επιφανειών.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για θέρμανση και ψύξη, η βελτίωση της θερμικής και ακουστικής άνεσης σε αίθουσες και χώρους εργασίας, αλλά και η ενίσχυση της ασφάλειας, της αισθητικής και της λειτουργικότητας των υποδομών του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εγκαταστάσεων.

pada

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 3.8 του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης, που αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τις διατάξεις του ΤΠΑ 2021 – 2025, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη διαδικασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροδρομιο
«Τυφλό» το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος - Τι προκάλεσε το black out
Μόνο ένα ραντάρ και η εμπειρία των εργαζομένων καθιστούν τις πτήσεις ασφαλείς στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας - Πώς συνέβη το χτεσινό «black out»
«Τυφλό» το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος - Τι προκάλεσε το black out