golearn-engl_970-250
makri_mitsotakis
Με τον Κ. Μητσοτάκη στο δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας η Ζέττα Μακρή - « Το ΥΠΑΙΘ αγκαλιάζει ιδέες και ενέργειες που θέτουν την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο της παιδαγωγικής προσέγγισής τους»

Στο πλαίσιο της παρουσίας στην εκδήλωση «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί», επισκέφτηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή, το δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας.

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή, του Κ. Μητσοτάκη και της Ζ. Μακρή στάθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» και η υλοποίηση του έργου  «Έξυπνο και Βιώσιμο Θερμοκήπιο», που έχουν φτιάξει οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης, με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και η Ζ. Μακρή συνομίλησαν με τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στο χώρο και πληροφορήθηκαν από τα παιδιά την ανάγκη που γέννησε την ιδέα, τη λειτουργία, τη χρησιμότητα και την προοπτική, που δημιουργεί η χρήση του έργου τους για το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη.

Εντυπωσιασμένοι, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μακρή από την προσέγγιση των μαθητών και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη βιωματική περιβαλλοντική δράση.

Ευχήθηκαν εγκάρδια στα παιδιά να συνεχίσουν την οικολογική ενεργοποίησή τους, η οποία καλλιεργείται και ενθαρρύνεται μέσα από τα καινοτόμα εργαστήρια δεξιοτήτων αλλά και από πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, στο πλαίσιο της αυτονομίας των σχολικών μονάδων και των πρωτοβουλιών των εκπαιδευτικών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αστυπάλαιας χάρισαν στον Πρωθυπουργό και στην Υφυπουργό Παιδείας αυτοποτιζόμενες γλάστρες από ανακυκλωμένο υλικό, εκφράζοντας με έναν ακόμα δημιουργικό τρόπο την αγάπη τους για το περιβάλλον, την μέριμνά τους για την διάσωσή του και το μήνυμά τους για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κα Μακρή ανέφερε σχετικά «Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αγκαλιάζει ιδέες και ενέργειες, που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσφέρουν κίνητρα και ερεθίσματα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προοπτική ανάπτυξης των επόμενων γενεών στο επίκεντρο της παιδαγωγικής προσέγγισής τους. Και με τη σημερινή ευκαιρία ακουμπάμε με ευαισθησία και σύνεση και την έννοια της Αειφορίας, την κοινωνική συναίσθηση και τη συλλογική ευθύνη, την οικολογική συνείδηση».

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια κυκλικής οικονομίας της Alpha Bank, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του πρώτου έξυπνου και βιώσιμου θερμοκηπίου στον κήπο του δημοτικού σχολείου του νησιού.

Το θερμοκήπιο, κατασκευασμένο αποκλειστικά από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια που συνέλεξαν οι μαθητές από τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας χώρου και χώματος, οι οποίοι τροφοδοτούνται από ηλιακά πάνελ, ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Τέλος, δημιουργήθηκε ένας κάδος κομποστοποίησης για την επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων του θερμοκηπίου.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ενσωματώσει την εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος ως θεματική στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση στις κοινές αξίες και τις αρχές που θεμελιώνουν την αειφόρο ανάπτυξη, την κριτική σκέψη, τη συμμετοχική λήψη αποφάσεων και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων, έτσι ώστε η μαθητική κοινότητα να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος όπου διαβιεί.

Και η σημερινή μας επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας είναι η μεγάλη απόδειξη ότι οι προσδοκίες μας πραγματοποιούνται μέσα από την δυναμική ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
30χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη αδελφή της φίλης του στο Ηράκλειο Κρήτης - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
Εκπαιδευτικός
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία
Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία τους καταγγέλλουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου - «Απαιτούμε...
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία