golearn-engl_970-250
Μετά την ολοκλήρωση των masterclasses, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξατομικευμένη συμβουλευτική προς έναν επιλεγμένο αριθμό συμμετεχόντων για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας και τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου η σειρά εντατικών εργαστηρίων (Masterclasses) του προγράμματος «Entrepreneurial University» για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα και το Orange Grove, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με θέμα «Educating Change Makers» ο φετινός κύκλος του προγράμματος επικεντρώθηκε σε νέες προσεγγίσεις για την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, οι οποίες ενθαρρύνουν την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δημιουργία αξίας (value-creation pedagogies) μέσω της μάθησης και της πρακτικής εφαρμογής γνώσεων. Περισσότεροι από 85 ακαδημαϊκοί και στελέχη 17 Πανεπιστημίων από ολόκληρη τη χώρα, εκπροσωπώντας ένα σημαντικό εύρος Σχολών διαφορετικών επιστημών, συμμετείχαν στο διαδικτυακό πρόγραμμα που διήρκεσε δύο μήνες.

Όπως και ο πρώτος κύκλος του «Entrepreneurial University», το πρόγραμμα στηρίχθηκε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με το πανεπιστημιακό οικοσύστημα της Ολλανδίας, με τους 6 εισηγητές να μοιράζονται την εμπειρία τους και να προσφέρουν συμβουλές και απαντήσεις στα ερωτήματα και τις προκλήσεις που έθεταν οι συμμετέχοντες, βασιζόμενοι σε πραγματικά παραδείγματα των πανεπιστημίων τους, εργαλεία και προσεγγίσεις που οι ίδιοι έχουν δοκιμάσει και υιοθετούν.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του επιτυχημένου προγράμματος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, ανέφερε «Η ενίσχυση της καινοτομίας των ελληνικών πανεπιστημίων και η διασύνδεσή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αποτελούν προτεραιότητα των δράσεων που αναπτύσσουμε για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Η συνεργασία μας με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Orange Grove έχει ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς: πολύτιμη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την ολλανδική τεχνογνωσία αλλά και με ευρωπαϊκά σχήματα. Το πρόγραμμα «Entrepreneurial University» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς. Ασχολείται κάθε χρόνο με πρακτικά θέματα και διευρύνει την κοινότητα των Ελλήνων και Ολλανδών ακαδημαϊκών και στελεχών που ανταλλάσσουν τεχνογνωσία. Ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα της συνεργασίας και αναμένουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα!»

Παρομοίως, η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Susanna Terstal σχολίασε: «Το πρόγραμμα «Entrepreneurial University» είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της μακροπρόθεσμης προτεραιότητας που έχουμε θέσει στην Ολλανδική Πρεσβεία: την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας με την Ελλάδα σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ως αποτέλεσμα του πρώτου κύκλου από masterclasses που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, ήδη περισσότερα ολλανδικά και ελληνικά πανεπιστήμια άρχισαν να συνεργάζονται. Ανυπομονώ να συνεχίσει η γόνιμη αυτή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!».

Επικεφαλής του προγράμματος ήταν οι Erik Boer και Arjan Goudsblom, συνιδρυτές του Preneurz Amsterdam, με προσκεκλημένους εισηγητές τους Martin Lackéus (Ερευνητής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers), Yvette Baggen (Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Wageningen), Marco van Gelderen (Αναπλ. Καθηγητής, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ), Bram Kuijken (Καθηγητής & Συνδιευθυντής του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητας, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ), Martijn Driessen (CEO, Entrepreneur Scan) και Enno Masurel (Καθηγητής, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ & Συνδιευθυντής του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητας, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ).

Μετά την ολοκλήρωση των masterclasses, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξατομικευμένη συμβουλευτική προς έναν επιλεγμένο αριθμό συμμετεχόντων για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας και τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων.

entrepreneurial_university_closing_rectangle.png

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
30χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη αδελφή της φίλης του στο Ηράκλειο Κρήτης - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
Εκπαιδευτικός
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία
Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία τους καταγγέλλουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου - «Απαιτούμε...
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία