kerameos
Μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν για τη σύγχρονη τέχνη στο Υπουργείο Παιδείας

Στην έκθεση έργων τέχνης αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία φιλοξενείται στους χώρους του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεναγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

kerameos

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μαθήτριες και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σύγχρονη τέχνη και τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί των έργων. Η υπουργός ρώτησε τους μαθητές ποιο ήταν το αγαπημένο τους έργο και γιατί, με το κάθε παιδί να απαντά ποικιλοτρόπως, εκφράζοντας τις σκέψεις και την αγάπη τους για την τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, υλοποιεί από το 2017 μια σειρά εικαστικών δρώμενων με δανεισμό έργων του Συλλόγου των Αποφοίτων της σε δημόσιους φορείς. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν το πρώτο που φιλοξένησε  600 έργα το 2017, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Ιωάννη Παντή, τότε Γενικού Γραμματέα. Φέτος, το Υπουργείο υποδέχεται ξανά, μετά τους περιορισμούς του κορωνοϊού, τα παιδιά στην Κεντρική Υπηρεσία, στο πλαίσιο δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM και επίδειξη της συλλογής της Πινακοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.» και «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια». 

kerameos

«Σήμερα, μαζί με μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού περιηγηθήκαμε στην εντυπωσιακή έκθεση σύγχρονης τέχνης της Ανώτατης Σχολής καλών Τεχνών, που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μόνιμα στο Υπουργείο. Τα παιδιά μελέτησαν και περιεργάστηκαν τα έργα, έμαθαν για αυτά και διεύρυναν τους ορίζοντές τους μέσα από την τέχνη. Προσκαλούμε κι άλλα σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά εξαίρετα έργα φοιτητών της Σχολής. Ευχαριστούμε θερμά την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για την εξαιρετική συνεργασία. Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται και στις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη διοργάνωση των πλούσιων εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων.», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
αγροτικά μπλόκα
Αγρότες στα «κόκκινα»: Κλιμακώνουν τα μπλόκα μετά το φιάσκο με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ
Οργή και αγανάκτηση σε όλη τη χώρα μετά τις παρακρατήσεις – Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στη σύσκεψη των μπλόκων στις Σέρρες
Αγρότες στα «κόκκινα»: Κλιμακώνουν τα μπλόκα μετά το φιάσκο με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ