Σχολεία: Λιγότερα τα κρούσματα σε μαθητές μετά το άνοιγμα σχολείων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
10.000 λιγότερα κρούσματα σε μαθητές, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργείας των σχολείων, συγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων

10.414 λιγότεροι μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, συγκριτικά με τα κρούσματα που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα 13-19/12 τα κρούσματα ηλικίας 4 έως 18 ετών ήταν 43.608, ενώ την εβδομάδα 10-16/1, που ήταν η πρώτη εβδομάδα έναρξης των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα κρούσματα που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν 33.194.

Συνοπτικά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, υπήρξε μείωση κρουσμάτων με 10.414 λιγότερους θετικούς στον κορονοϊό, μαθητές.

Δείτε τον πίνακα:

sxoleia

Μακρή: 31.000 εν δυνάμει κρούσματα στα σχολεία, αλλά «δεν είναι ανησυχητικό»

Ξεπερνούν τις 31.000 τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Πρόκειται για άτομα των οποίο το σελφ τεστ βγήκε θετικό και με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ελεγχθούν με rapid ή PCR για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά είναι πραγματικά κρούσματα.

Σε σύνολο 31.000 εν δυνάμει κρουσμάτων τα 6.500 εντοπίστηκαν στα σελφ τεστ της Πέμπτης και ενδεχομένως μπορεί να οφείλονται σε ενδοσχολική διασπορά και όλα τα υπόλοιπα προήλθαν μετά από τις διακοπές, «άρα ο λόγος της νόσησης δεν ήταν η σχολική δραστηριότητα».

Η κ. Μακρή τόνισε ότι ακόμη και εάν επιβεβαιωθεί ότι και τα 31.000 είναι κρούσματα κορoνοϊού, δεν είναι ανησυχητικό καθώς μιλάμε για τον έλεγχο ενός πληθυσμού 1,6 εκατ. ανθρώπων, δηλαδή περίπου 2%.

Γκάγκα: Είμαστε η μόνη χώρα που κράτησε τόσο χρόνο κλειστά τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς και για την πορεία της πανδημίας καθμίλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν καλύτερα και τα κρούσματα να πέφτουν. Ωστόσο σημείωσε ότι «πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή».

Σχετικά με τα σχολεία εξήγησε ότι «δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε πρόβλημα από το άνοιγμα».

«Η εβδομάδα κύλησε καλά, τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν. Είμαστε η μοναδική χώρα που κράτησε τόσο χρόνο κλειστά τα σχολεία. Για τα παιδιά υπάρχουν και εμβόλια και επαρκή ραντεβού», συμπλήρωσε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό: Σταθερή στην κορυφή η ΝΔ, «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση και ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Η ὕδραυλις
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
​ Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυμαστού αυτού τεχουργήματος της υδραύλεως, το όνομα καθώς και τα ονόματα των επιμέρους βασικών μερών του,...
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»