ipourgeio_paideias
Το υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω το « 1άτομο ανά 16 τ.μ. η είσοδος του κοινού» μετά τις αντιδράσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην επίσημη ιστοσελίδα του, όριζε έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, τους όρους σύμφωνα με τους οποίους το κοινό μπορούσε να επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία στο Μαρούσι. Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις, άλλαξε την ανακοίνωση. 

Αναλυτικότερα, ανέφερε «Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις».

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αναλογία δύο ατόμων ανά 32 τ.μ, τη στιγμή που 25-29 μαθητές «στοιβάζονται» στις αίθουσες σχολείων επίσης στα 32 τ.μ, το υπουργείο άλλαξε την ανακοίνωσή του αφαιρώντας τον επίμαχο όρο.

Δείτε τη φωτογραφία με την νέα ανακοίνωση:

anakoinosi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή: Μητσοτάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τα περί οικογένειας και τοξικότητας
Μητσοτάκης: Από το Ντουμπάι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση – Όλα στο τραπέζι της σύγκρουσης
Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»
Κεφαλονιά: Ξέσπασε η αδελφή της Μυρτούς κατά των συλληφθέντων - «Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»
Κεφαλονιά: Ξεσπά η αδελφή της 19χρονης - «Ό,τι κι αν ήταν η Μυρτώ, ήταν ένα παιδί»