Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα  Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Κατά την εξέταση θα πρέπει να τηρούνται τα εξής μέτρα όπως η τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, εντός των εξεταστικών κέντρων και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) από υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό. Τα ανωτέρω πρόσωπα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα φέροντας μαζί τους τη δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 24 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, υποχρεούνται να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στην σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου.

Για όλους τους υποψηφίους επιλέγεται η κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

Για τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, επιλέγεται η κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν.

Τη Δευτέρα, 28.06.2021 κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, αφού εκδώσουν την σχετική κάρτα ή δήλωση από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, μεταβαίνουν σε δημόσια δομή, για να υποβληθούν δωρεάν σε επαναληπτικό διαγνωστικό έλεγχο (rapid-test) ή κατ’ επιλογήν τους, σε ιδιωτική δομή για τον έλεγχο αυτόν. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από την παραπάνω δομή και προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, τότε ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. και οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμασία δεξιοτήτων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δεν συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρατσιστική επίθεση σε τραμ
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Επίθεση σε τραμ: Νεαρή καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα και εξευτελισμό
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Γιώργος Φλωρίδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»

Σε υψηλούς τόνους και υπό διαρκείς διακοπές διεξήχθη η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου...

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»
social_media.jpg
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες
Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν εκατοντάδες παραπλανητικές διαφημίσεις και ζητούν αυστηρές κυρώσεις κατά των ψηφιακών κολοσσών
Meta, TikTok και Google στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. για διαδικτυακές απάτες