Αναλυτικά η εγκύκλιος της Σοφίας Ζαχαράκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων επαναλειτουργίας και τη διαδικασία συγκρότησης τμημάτων Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2020-2021 στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Πιο αναλυτικά: 

Σε απάντηση ερωτημάτων και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων/υποτμημάτων επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τον καταμερισμό των μαθητών των τάξεων ή τμημάτων τάξεων με περισσότερους των (15) μαθητών σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας που θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, με μέριμνα του Προϊστάμενου/ης-Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, η κατανομή μαθητών/τριών γίνεται με αλφαβητική σειρά εφόσον ληφθούν υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η χωρητικότητα των αιθουσών, τα αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο, κλπ. 

Β. Σχετικά με  το κεφ. Α. Διαδικασία Εγγραφών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021, λόγω της παράτασης του διδακτικού έτους και προς διευκόλυνση των αρμοδίων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρατείνονται οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγκρότησης τμημάτων στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού ως εξής:

α. Για τα Νηπιαγωγεία: Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει, ύστερα από την αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής, είτε για τη λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, είτε για την κατανομή των μαθητών σε όμορα Νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως το Νηπιαγωγείο αποχώρησης και το Νηπιαγωγείο υποδοχής.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, η Διεύθυνση του νηπιαγωγείου ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες που είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής του νηπίου τους στο νηπιαγωγείο αυτό σχετικά με το σχολείο φοίτησης του τέκνου τους. Παράλληλα, αναρτά στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικό πίνακα των μαθητών: αα) που εγγράφονται και θα φοιτήσουν στο σχολείο, ββ) που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα, γγ) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους, σύμφωνα με την περ. δ, του άρθρου 6 του Π.Δ. 79/2017 (Α΄109), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και με την παρ.1α, του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α΄70).
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, συγκροτούνται τα τμήματα του Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2020 - 2021 (Πρωινό Υποχρεωτικό και Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα).

β. Για τα Δημοτικά Σχολεία: Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ύστερα από την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, σύμφωνα με την σύμφωνα με την περ. δ, του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α΄109), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τη Δ/νση του σχολείου στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση εγγραφής στην Α΄ Δημοτικού, για το σχολείο φοίτησης των τέκνων τους.

Παράλληλα, αναρτάται στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικός πίνακας των μαθητών/τριών: 

α) που εγγράφονται στην Α΄  Δημοτικού και θα φοιτήσουν στο σχολείο,

β) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους, σύμφωνα με την παρ.1α, του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α΄70).

Η εγκύκλιος εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου