Δημοτικά-νηπιαγωγεία: Διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία και τις εγγραφές (Εγκύκλιος)
Αναλυτικά η εγκύκλιος της Σοφίας Ζαχαράκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων επαναλειτουργίας και τη διαδικασία συγκρότησης τμημάτων Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2020-2021 στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Πιο αναλυτικά: 

Σε απάντηση ερωτημάτων και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Σχετικά με τη συγκρότηση τμημάτων/υποτμημάτων επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τον καταμερισμό των μαθητών των τάξεων ή τμημάτων τάξεων με περισσότερους των (15) μαθητών σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας που θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, με μέριμνα του Προϊστάμενου/ης-Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, η κατανομή μαθητών/τριών γίνεται με αλφαβητική σειρά εφόσον ληφθούν υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η χωρητικότητα των αιθουσών, τα αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο, κλπ. 

Β. Σχετικά με  το κεφ. Α. Διαδικασία Εγγραφών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021, λόγω της παράτασης του διδακτικού έτους και προς διευκόλυνση των αρμοδίων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρατείνονται οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγκρότησης τμημάτων στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού ως εξής:

α. Για τα Νηπιαγωγεία: Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει, ύστερα από την αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής, είτε για τη λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, είτε για την κατανομή των μαθητών σε όμορα Νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως το Νηπιαγωγείο αποχώρησης και το Νηπιαγωγείο υποδοχής.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, η Διεύθυνση του νηπιαγωγείου ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες που είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής του νηπίου τους στο νηπιαγωγείο αυτό σχετικά με το σχολείο φοίτησης του τέκνου τους. Παράλληλα, αναρτά στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικό πίνακα των μαθητών: αα) που εγγράφονται και θα φοιτήσουν στο σχολείο, ββ) που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα, γγ) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους, σύμφωνα με την περ. δ, του άρθρου 6 του Π.Δ. 79/2017 (Α΄109), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και με την παρ.1α, του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α΄70).
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, συγκροτούνται τα τμήματα του Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2020 - 2021 (Πρωινό Υποχρεωτικό και Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα).

β. Για τα Δημοτικά Σχολεία: Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ύστερα από την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, σύμφωνα με την σύμφωνα με την περ. δ, του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α΄109), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τη Δ/νση του σχολείου στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση εγγραφής στην Α΄ Δημοτικού, για το σχολείο φοίτησης των τέκνων τους.

Παράλληλα, αναρτάται στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικός πίνακας των μαθητών/τριών: 

α) που εγγράφονται στην Α΄  Δημοτικού και θα φοιτήσουν στο σχολείο,

β) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους, σύμφωνα με την παρ.1α, του άρθρου 204, του ν. 4610/2019 (Α΄70).

Η εγκύκλιος εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα