Βάσεις 2026: Τι ώρα και πού θα ανακοινωθούν σήμερα τα αποτελέσματα

Υπουργείο Παιδείας 0

ΑΕΙ: Προσωρινή στέγαση φοιτητών και αλλοδαπών επισκεπτών (ΦΕΚ)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Tο υπουργείο Παιδείας αναθέτει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) τη μέριμνα για την προσωρινή στέγαση των φοιτητών και αλλοδαπών επισκεπτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή

Η απόφαση αφορά τους φοιτητές των ΑΕΙ και τους αλλοδαπούς επισκέπτες των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, με μέριμνα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ:

Το υπουργείο Παιδείας αναθέτει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) τη μέριμνα για την προσωρινή στέγαση των φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, για όσο χρονικό διάστημα απαγορεύεται η προσωρινή λειτουργία των φοιτητικών εστιών των Α.Ε.Ι. και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., καθώς και των ξενοδοχειακών μονάδων που τυχόν μίσθωνε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για τη στέγαση αυτών.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας