Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Η ΑΥΓΗ

 

Ανοικτός παραμένει ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών, καθώς το νομοσχέδιο για τη συγκρότηση αρχής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πέρασε από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τις ψήφους της συγκυβέρνησης και οδεύει στην Ολομέλεια. Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, άφησε ουσιαστικά αναπάντητα όλα τα βασικά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της νέας αρχής.
 
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Με το υπάρχον νομικό καθεστώς δεύτερη αρνητική αξιολόγηση οδηγεί σε απόλυση - Θ. Παπαθεοδώρου: Συζητάμε με Αντ. Μανιτάκη για εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, θα ενημερωθείτε όταν υπάρξει κατάληξη
Ο Θ. Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε ότι η δεύτερη αρνητική αξιολόγηση για τον εκπαιδευτικό δεν συνεπάγεται απόλυσή του, αλλά, αντίθετα, θα υπάρχει πρόβλεψη για επιμόρφωση του εκπαιδευτικού. Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ότι, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό καθεστώς και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ισχύει το ακριβώς αντίθετο κι ότι ο εκπαιδευτικός κινδυνεύει με απόλυση, ο υφυπουργός Παιδείας περιορίστηκε να σημειώσει ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, για εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τις προβλέψεις του κώδικα κι ότι η Βουλή θα ενημερωθεί όταν υπάρξει αποτέλεσμα.
 
Παράλληλα, αδιευκρίνιστα παρέμειναν τα ερωτήματα για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης αυτής και το κατά πόσο θα οδηγήσει σε περικοπές χρηματοδότησης από τη μεριά του Δημοσίου και συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων. Τέλος, στην Ολομέλεια θα ξεκαθαριστεί και το ύψος των αμοιβών των μελών της επιτροπής που έχει συγκεντρώσει διακομματικά πυρά, καθώς είναι αναντίστοιχα υψηλό με τις σημερινές, οικονομικά πιεστικές ανάγκες.
 
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον λόγο πήραν ο Τ. Κουράκης, η Θ. Φωτίου, ο Γ. Αμανατίδης και η Π. Δριτσέλη.
 
Κ. Π.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coffee.jpg
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Οι προειδοποιήσεις για τον στιγμιαίο καφέ και τα οφέλη φίλτρου και εσπρέσο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου