Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και τις απειλές μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η μία περίπτωση αφορά τον 22χρονο χρυσαυγίτη δόκιμο αστυφύλακα, που κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο Τμήμα Παρευξείνιων Σπουδών, αφού πρώτα εξίσωσε το ΜΑΣ και τη ΔΑΠ μιλώντας για τη θεωρία των 2 άκρων, στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά σε αλλόθρησκο συμφοιτητή φωνάζοντας πως «όποιος δεν είναι χριστιανός δεν είναι Ελληνας και να φύγει από την Ελλάδα».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη ΓΣ της Ιστορίας Εθνολογίας, όπου την ώρα της ανάγνωσης ψηφίσματος του ΜΑΣ που καταδίκαζε τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Παλαιστίνη, ένας φοιτητής προπηλάκισε φοιτήτρια του ΜΑΣ, και ένας άλλος που κατά δήλωσή του στηρίζει τη Χρυσή Αυγή απειλούσε «θα σας κόψω τον αέρα».

Με ανακοίνωσή του το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει ότι οι απειλές δεν περνάνε και καλεί τους φοιτητές να μη δείξουν καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για το κίνημα, να τους απομονώσουν, να τους βάλουν στο περιθώριο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Τώρα εκφράζονται σε πρωτοπόρους φοιτητές, με στόχο αργότερα να φιμωθεί το σύνολο του εργατικού κινήματος και του λαού.

Η Χρυσή Αυγή έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο ως συστημική φασιστική - ναζιστική οργάνωση. Χρησιμοποιείται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα για να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, και με το καρότο και με το μαστίγιο να καλλιεργούν τη μοιρολατρία και το φόβο στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
Η μουσική σύνθεση βασίζεται σε θέμα από το έργο «Το τραίνο φεύγει στις οκτώ» του Μίκης Θεοδωράκης και συνομιλεί ποιητικά με το ποίημα «Ένα βράδυ στο...
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
Νέο σύστημα αξιολόγησης με γραπτά τεστ, δεξιότητες και δοκιμασία συμπεριφορών – Στόχος η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στο δημόσιο
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
enisxitiki7122018.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
4.273 τμήματα σε όλη τη χώρα για το 2025-2026 – 374 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και ενισχυμένη παρουσία αναπληρωτών
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
απθ
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus
Δήμος Θεσσαλονίκης και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ενώνουν περιβαλλοντική ανάπλαση και συμβολισμό τιμής στα θύματα της τραγωδίας
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus