Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Αυγή

 

Σε κατάληψη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στις 4 πόλεις που αυτό είναι εγκατεστημένο (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ορεστιάδα) διαμαρτυρόμενοι για τις επαπειλούμενες απολύσεις. Σύμφωνα με όσα μας είπαν μέλη του Δ.Σ., η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και ύστερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις επαπειλούμενες απολύσεις
Η πιθανότητα απόλυσης αφορά 49 εργαζομένους που εργάζονται σε διοικητικές υπηρεσίες, όπως οι γραμματείες των τμημάτων, η οικονομική υπηρεσία, η επιτροπή ερευνών κ.λπ. Όπως μας τόνισε και ο ένας από τους αντιπρυτάνεις, ο Γ. Κώνστας, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι απολύσεις κινδυνεύουν άμεσα με παύση λειτουργίας τουλάχιστον 2 τμήματα του πανεπιστημίου και έμμεσα το σύνολο του πανεπιστημίου θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Μας είπε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός με τους υπόλοιπους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας ούτως ώστε συνολικά να αντιδράσουν και να πιέσουν τον υπουργό Παιδείας.
 
“Θα φτάσουμε στο σημείο δύο μέρες να κάνουμε μάθημα και δύο μέρες γραμματεία, αν προχωρήσει η διαδικασία των απολύσεων”. Παράλληλα, σημείωσε ότι το πετρέλαιο του Πανεπιστημίου με άκρα οικονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τον Ιανουάριο. Από 'κεί και ύστερα, πορεία άγνωστη. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία της Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν υπάλληλοι στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής απεργίας για να διαμαρτυρηθούν για την εγκύκλιο Μανιτάκη που ανοίγει τον δρόμο στις απολύσεις.
 
Είναι ενδεικτικό ότι από μόνο από τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης περιφερειακής διοίκησης κινδυνεύουν με απόλυση 110 υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται σαφές πλέον, μέρα με τη μέρα, ότι η μνημονιακή κυβέρνηση χάνει όλο και μεγαλύτερα σημεία στήριξής της στην κοινωνία. Πλέον καθίσταται μειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Αυτό που μας τόνιζαν εργαζόμενοι είναι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. 
 
Σταμάτης Σακελλίων
 
ΤΥΠΟΣ: Αυγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Αντιπαράθεση στην αίθουσα ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων και πρόσωπα της υπεράσπισης – Παρενέβη η αστυνομία
Ένταση και διακοπή στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - Παρενέβη η αστυνομία
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη
Επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα του φαρμάκου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη νέα Ακαδημία
Δικαστήρια
Καταδικαστική απόφαση για 43χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη – Ποινή 4 ετών με αναστολή
Ένοχος με οριακή πλειοψηφία για βιασμό και απόπειρα βιασμού – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Καταδικαστική απόφαση για 43χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη – Ποινή 4 ετών με αναστολή