Thumbnail
Τη μετατροπή όλων των δημοτικών σχολειών της χώρας σε ολοήμερα 

Τη μετατροπή όλων των δημοτικών σχολειών της χώρας σε ολοήμερα σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι» τονίζει, αποσαφηνίζοντας τις ανακοινώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την δημιουργία ενιαίου τύπου σχολείου. 

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι η πολυτυπία του Δημοτικού, όχι μόνο εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου, αλλά δημιουργεί και πρόβλημα συνταγματικής ισότητας.

«Ένα πρόβλημα που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς είναι η πολυτυπία του δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών δημοτικά σχολεία: το κλασικό, που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι, και το ολοήμερο, που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολειό» είπε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»: Μία εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου της χώρας
Πανελλήνιες 2026: Ψηφιακό «ανοιχτό σχολείο» από το ΕΚΠΑ για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
«Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών»: Μία εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές/τριες...
Πανελλήνιες 2026: Ψηφιακό «ανοιχτό σχολείο» από το ΕΚΠΑ για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Εκπαιδευτικοί απαιτούν την παραίτηση της Διευθύντριας της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Για να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου - Την κατηγορούν ως βασική υπεύθυνη για την «κατάσταση ασφυξίας» στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί απαιτούν την παραίτηση της Διευθύντριας της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ασύλληπτο υβρεολόγιο στη Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου για βίντεο και ένα... κρακεράκι
Διακοπή της συνεδρίασης μετά από σφοδρή αντιπαράθεση – «Έφαγα ένα κρακεράκι γιατί είχα πόνο στο στομάχι και με τράβαγαν βίντεο»
Ασύλληπτο υβρεολόγιο στη Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου για βίντεο και ένα... κρακεράκι