Τα στοιχεία για τις μεταθέσεις - Τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν
Περίπου 15.000

Στις αρχές του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», χθες και σήμερα συνεδρίασαν τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια και εξέτασαν όλα τα διαδικαστικά και τα προκαταρκτικά των μεταθέσεων, όπως αμφισβητούμενες αιτήσεις, ένταξης σε ειδικές κατηγορίες, μεταθέσεις σε διαπολιτισμικά σχολεία και ανακλήσεις αιτήσεων.

Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα και μόλις ολοκληρωθεί η εκκρεμότητα με τις μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμιας, να «τρέξει» το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας και να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις πιθανότατα στις αρχές Ιουνίου. Στα κενά των φετινών μεταθέσεων θα υπολογιστούν και οι παραιτήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών και έτσι εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης που θα ικανοποιηθεί θα είναι μεγαλύτερος.

Η καθυστέρηση στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», έχει γίνει «καθεστώς», αφού μόνο μία χρονιά, και συγκεκριμένα το 2002 (επί υφυπουργίας Νίκου Γκεσούλη) όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.) είχε γίνει στην ώρα τους!

Έκτοτε ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους, ενώ, σύμφωνα με τον νόμο, οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά ποτέ δεν τηρείται αυτό το χρονοδιάγραμμα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση να αγωνιούν διαρκώς.

Φέτος, ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε περίπου στις 15.000, περίπου δηλαδή στα ίδια με το 2014 επίπεδα, αλλά οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν ότι φέτος θα αυξηθεί το ποσοστό των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, καθώς χιλιάδες άτομα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα σπίτια τους.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 6.030. Από αυτές οι 5.88 αιτήσεις αφορούν μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γενικής εκπαίδευσης και 164 ειδικής αγωγής. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 9.126, συνολικά δηλαδή ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν μετάθεση ανέρχεται στις 15.156.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, διαμαρτύρονται τόσο για την καθυστέρηση των μεταθέσεων όσο και τα μικρά ποσοστά ικανοποίησης των αιτήσεων και τονίζουν ότι η εργασία των καθηγητών και των δασκάλων σε σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής και τις οικογένειες τους, η πολυετής «περιήγηση ανά την Ελλάδα», έχει τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος για τους ίδιους αλλά και αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, «για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν αν θα πάρουν μετάθεση και ρωτούν γιατί έχει παγώσει η διαδικασία.

 Η εγκύκλιο υπολογισμού των κενών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει καθυστερήσει και, όπως φαίνεται, μέσα στο κατακαλόκαιρο θα διαπιστώνουν αν θα ¨απεγκλωβιστούν¨ και που θα βρεθούν. Για να αντιμετωπιστεί ριζικά και αποτελεσματικά η κατάσταση, απαιτούνται μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί και ικανοποίηση για το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης.

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€


 

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου