Thumbnail
Έργο συνολικού προϋπολογισμού 174.441.435 ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 26 Φεβρουαρίου 2014 την συνεισφορά των 146.635.815 ευρώ που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για επένδυση υποδομής με άμεση υλοποίηση και χρήση από την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 174.441.435 ευρώ, και τίτλο "Ψηφιακές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων".

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο έργο που εγκρίθηκε, το τελευταίο τρίμηνο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με την εισαγωγή διαδραστικών συστημάτων και κινητών εργαστηρίων πληροφορικής μέσα στην σχολική τάξη.

Σκοπός του έργου είναι η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους η οποία επιφέρει ουσιαστικές καινοτομίες τόσο στα μέσα διδασκαλίας όσο και στη διδακτική διαδικασία.

Η επένδυση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών πληροφορικής στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με την προμήθεια και εγκατάσταση 36.804 "Διαδραστικών Συστημάτων" και δημιουργία και εγκατάσταση 11.426 "Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής" που το κάθε ένα αντιστοιχεί σε δέκα (10) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για κάθε Δημοτικό σχολείο και (15) φορητούς για κάθε Γυμνάσιο, Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο και Σχολή (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ).

Από το συγχρηματοδοτούμενο έργο ωφελούνται τουλάχιστον 200.357 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, 315.742 μαθητές Γυμνασίων, 223.187 μαθητές Λυκείων, 86.177 μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων & Σχολών (ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ) σε όλη την επικράτεια.

Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση", που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αξιοποίηση πόρων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος", "Μακεδονία - Θράκη", "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου" και "Αττική". Επιπλέον, βασίζεται στη συνολική στρατηγική του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το "Ψηφιακό Σχολείο" και υλοποιείται συμπληρωματικά και σε άμεση συνέργεια με συγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Καλόγηρος Βασίλειος - news.gr 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου