ΕΛΜΕ Λέσβου: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα επίταξης των εκπαιδευτικών
  Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 21/5 παράσταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου και συναδέλφων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως διαμαρτυρία για τα έγγραφα και τις πρακτικές με τα οποία υλοποιούνται τα μέτρα της επίταξης των εκπαιδευτικών (παρουσιολόγια, πρόσκληση διευθυντών για παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία κ.λπ.). Στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν παρούσες από το Δ.Σ. οι παρατάξεις της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας, της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.  

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΛΕΣΒΟΥ
Χρυσομαλλούσας 31Β
Μυτιλήνη 811 00
Μυτιλήνη 22/05/2013
ΠΡΟΣ: 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΟΙΝ: 
 
ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα επίταξης των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 21/5 παράσταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου και συναδέλφων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως διαμαρτυρία για τα έγγραφα και τις πρακτικές με τα οποία υλοποιούνται τα μέτρα της επίταξης των εκπαιδευτικών (παρουσιολόγια, πρόσκληση διευθυντών για παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία κ.λπ.). Στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν παρούσες από το Δ.Σ. οι παρατάξεις της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας, της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ/ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Καταγγείλαμε τα μέτρα αυτά με το σκεπτικό ότι επιβάλλουν ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στα σχολεία και ότι έχουν εκδικητική διάθεση απέναντι στον κλάδο εξαιτίας της αντίστασής του στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Θεωρούμε ότι αντικειμενικά δεν συντρέχουν λόγοι υλοποίησης μέτρων επίταξης, αφού η απεργία του κλάδου έχει ανασταλεί. Ζητήσαμε τη δέσμευση της περιφερειακής Διευθύντριας ότι θα δώσει οδηγίες στον προϊστάμενο- και άρα και στους διευθυντές- για «χαλάρωση» των μέτρων σε μια προοπτική και τυπικής άρσης της επιστράτευσης. Το ίδιο ζητήσαμε και για τους εργαζόμενους στα γραφεία της ΔΔΕ και της ΠΔΕ για τους οποίους εφαρμόζεται παρουσιολόγιο.

Καταγγέλθηκε επίσης το γεγονός ότι εμφανίστηκε σε ορισμένα Λύκεια-εξεταστικά κέντρα τις δύο πρώτες ημέρες των πανελλαδικών Διευθυντής σχολικής μονάδας ως «επιτηρητής» για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή παράνομη τυπικά και ανεπίτρεπτη δεοντολογικά, αφού υπονομεύει το κύρος της ορισμένης από τη ΔΔΕ Λυκειακής Επιτροπής, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και εγκαθιδρύει λογικές «επιτήρησης» και χαφιεδισμού. Η Διευθύντρια παραδέχτηκε ότι ήταν μια δική της πρωτοβουλία στα πλαίσια των ενεργειών της για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, παραδέχτηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή ήταν εκτός νομικού πλαισίου και ότι η ίδια δεν είχε δώσει οδηγίες για είσοδο του «ελεγκτή» μέσα στη σχολική μονάδα αφού αυτό δεν επιτρέπεται σε κανέναν.

Για τα δύο παραπάνω ζητήματα, η Διευθύντρια δεσμεύτηκε ότι, επειδή δεν μπορεί εκδώσει γραπτή εγκύκλιο που να αναιρεί την υπουργική, θα δώσει οδηγίες στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας να «χαλαρώσει» τα μέτρα επίταξης τόσο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία όσο και για το προσωπικό των γραφείων, καθώς και ότι ο «εξωτερικός έλεγχος» των Λυκειακών Επιτροπών δεν θα συνεχιστεί.

Εκτιμούμε πως, καθώς η παραπάνω παρέμβαση δεν θα γίνει εγγράφως, υπάρχει ο κίνδυνος να εξακολουθήσουν ορισμένοι διευθυντές να υλοποιούν τα αρχικά μέτρα, γι’ αυτό τους καλούμε κι εμείς να μην συμβάλλουν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο στον εξευτελισμό του κύρους και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών. Καλούμε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν την Ε.Λ.Μ.Ε. εφόσον συνεχιστούν τα φαινόμενα αυτά και προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες, καταρχάς για να αρθεί ο μπαμπούλας της επιστράτευσης.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν στην παράσταση και από το κείμενο της προηγούμενης (20/5) του ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. (τεχνητές υπεραριθμίες και πλεονάσματα, συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων) η Ε.Λ.Μ.Ε. δεν πήρε πειστικές απαντήσεις και έμειναν ανοιχτά. Όσον αφορά την κατάργηση των οργανικών θέσεων στην Α/θμια επαναλήφθηκε από την Δ/ντρια η πρότασή της προς το Υπουργείο για κατάργηση περίπου 40 οργανικών θέσεων. Επισημαίνουμε την ανάγκη εγρήγορσης όλων των συναδέλφων γιατί η αύξηση ωραρίου που ψηφίστηκε θα φέρει άμεσα δεκάδες εκπαιδευτικούς στο νησί και χιλιάδες πανελλαδικά στο φάσμα της υποχρεωτικής μετάθεσης ή και της απόλυσης.

 

ΚΑΤΩ η επιστράτευση!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

σχετικά άρθρα

Ραντεβού στα θερινά σινεμά...
Ραντεβού στα θερινά σινεμά...
Έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό τα θερινά σινεμά σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από 2,5 μήνες χωρίς κινηματογραφικές αίθουσες
Ραντεβού στα θερινά σινεμά...
H Ένωση Ελλήνων Φυσικών για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
H Ένωση Ελλήνων Φυσικών για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
«Το Πολυνομοσχέδιο έχει θετικά, αρνητικά, αλλά και ασαφή σημεία, τα οποία πρέπει να συζητηθούν διά ζώσης, στη βάση ενός καλοπροαίρετου και...
H Ένωση Ελλήνων Φυσικών για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας
Διαδηλώσεις τις ΗΠΑ: Τέλος τα δακρυγόνα, οι πλαστικές σφαίρες και οι κρότου λάμψης στο Ντένβερ με δικαστική εντολή
Διαδηλώσεις τις ΗΠΑ: Τέλος τα δακρυγόνα, οι πλαστικές σφαίρες και οι κρότου λάμψης στο Ντένβερ με δικαστική εντολή
Η προσωρινή δικαστική εντολή εκδόθηκε έπειτα από αγωγή διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για χρήση υπερβολικής βίας από αστυνομικούς
Διαδηλώσεις τις ΗΠΑ: Τέλος τα δακρυγόνα, οι πλαστικές σφαίρες και οι κρότου λάμψης στο Ντένβερ με δικαστική εντολή
Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια κατασκευής fake news τα υποτιθέμενα 32 εκατ. ευρώ
Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια κατασκευής fake news τα υποτιθέμενα 32 εκατ. ευρώ
«Αξιωματική αντιπολίτευση, ή fake αντιπολίτευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το δεύτερο», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας δίνοντας απάντηση στην Κουμουνδούρου για την...
Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια κατασκευής fake news τα υποτιθέμενα 32 εκατ. ευρώ