Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας‏
Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι : «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα , η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

             Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ           Αιγάλεω 8-4-13

          ΠΡΟΣ:  ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ,

   ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων ! Γενικός ξεσηκωμός τώρα !

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι : «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα , η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...». Για όποιον/α διατηρεί ακόμα αμφιβολίες, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργειες του Υπουργείου με τη φράση : «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κλήθηκαν κατεπειγόντως να …απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη ! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής : μιλάμε για απώλεια εκατοντάδων οργανικών θέσεων στην Γ΄ Αθήνας και χιλιάδων σε πανελλαδικό επίπεδο !

 

 

Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.

   Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, αποφασιστικά και ενωτικά να οργανώσουμε μαζικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη ΤΡΙΤΗ 16/4/13, στις 1.00 μ.μ. με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου το Δ.Σ του Συλλόγου μας κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες πρωινού και 3 πρώτες απογευματινού ωραρίου). Αγωνιζόμαστε για: Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση.

 

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

ΟΙ ΤΡΟΪΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:

- Καταργούν χιλιάδες τμήματα, οργανικές, σχολεία.

- Κονιορτοποιούν τα μορφωτικά δικαιώματα.

-       Υποτάσσουν το δημόσιο σχολείο στους στόχους

των δανειστών, των τραπεζών, του κεφαλαίου.

Απομυζούν τις κοινωνικές δαπάνες για να:

- τροφοδοτούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

- αποπληρώνουν τόκους και τοκοχρεολύσια στους

δανειστές, προσφέρουν φοροαπαλλαγές

στο κεφάλαιο.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

best of network

σχετικά άρθρα