Thumbnail
ΚΕΜΕΤΕ: Ενημερωτικό σημείωμα για συγκρότηση ομάδων εργασίας

 

ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

CENTRE FOR RESEARCH AND DOCUMENTATION OF OLME

ΑΘΗΝΑ 6/3/13

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τη Δευτέρα 25-2-2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία της ΟΛΜΕ η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. για την Εκπαίδευση στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Συζητήθηκε το προτεινόμενο από το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. σχέδιο δράσης (για το οποίο είχατε ενημερωθεί με την πρόσκληση της δεύτερης συνάντησης) και έγινε αποδεκτό.

Οι παρευρισκόμενες/-οι δήλωσαν συμμετοχή στις επιμέρους ομάδες εργασίας. Όσες / όσοι δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο  [email protected] το συντομότερο δυνατόν, σε ποια ομάδα θέλουν να ενταχθούν, ώστε να συγκροτηθούν οι επιμέρους ομάδες εργασίας.

 

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

α/α

Δραστηριότητες Ομάδων Εργασίας

Μέλη των ομάδων εργασίας (Επώνυμο-Όνομα)

1.

Βραχυπρόθεσμα: Επικαιροποίηση και εμπλουτισμός των στοιχείων της έρευνας σχετικά με τη βία και τη δράση ομάδων βίας στα σχολεία που πραγματοποίησε παλαιότερα το ΚΕΜΕΤΕ.

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Πραγματοποίηση νέας έρευνας σχετικής με την καταγραφή και ανάλυση των σχετικών φαινομένων.

[Ομάδα Εργασίας]

 

2.

Βραχυπρόθεσμα: Επεξεργασία προτάσεων για παρεμβάσεις στο πρόγραμμα σπουδών, στις μεθόδους διδασκαλίας/μάθησης και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων (αρχικά σε βασικά μαθήματα και διδακτικές δραστηριότητες).

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Συνέχιση των σχετικών δραστηριοτήτων.

[Ομάδα Εργασίας]

 

3.

Βραχυπρόθεσμα:  Ανάπτυξη μιας μαθητικής δραστηριότητας (π.χ. πολιτιστικής, καλλιτεχνικής, αθλητικής…) με σχετικό αντικείμενο (ενδεχομένως και με τη συνεργασία των γονέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας). Αξιοποίηση των «Διεθνών Ημερών» του ΟΗΕ.

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Διοργάνωση προγράμματος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών κ.ά. δραστηριοτήτων των μαθητών/μαθητριών, με συνεργασία των γονέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας.

[Ομάδα Εργασίας]

 

4.

Βραχυπρόθεσμα:  Μελέτη του προβλήματος της βίας μέσω των ΤΠΕ (cyber-bullying).

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Ολοκλήρωση της μελέτης.

[Ομάδα Εργασίας]

 

5.

Βραχυπρόθεσμα:  Δημιουργία (ψηφιακού ή έντυπου) Οδηγού ενημέρωσης και άμεσης αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Ανάλογες δραστηριότητες.

[Ομάδα Εργασίας]

 

6.

Βραχυπρόθεσμα:  Συγκέντρωση και ανάρτηση σχετικού έντυπου ή ψηφιακού υλικού στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

 

Μεσοπρόθεσμα (χρονικός ορίζοντας διετίας): Περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμός του υλικού της ιστοσελίδας.

 

Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. με τη συμβολή για αποστολή υλικού όλων των συμμετεχόντων στην ομάδα, και επεξεργασία αυτού από μέλη της ομάδας που είναι εξοικειωμένοι /-ες με τη χρήση των ΤΠΕ).

 

 

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η τρίτη συνάντηση της ομάδας που είχε προγραμματιστεί για τη ΔΕΥΕΡΑ 11/3/2013 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω συμμετοχής μελών του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. σε ημερίδες στην περιφέρεια.

Θα ενημερωθείτε  έγκαιρα για τη νέα ημερομηνία της συνάντησης.  

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα