Thumbnail

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μπροστά στο σύνολο των αντιδραστικών εξελίξεων για την Εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένη την κήρυξη της Γενικής Απεργίας για τις 26/9 και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 29/9, καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30μμ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με σημαντικά κενά βασικών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα στην Τεχνική Εκπαίδευση, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, η μείωση στο ¼ -δηλαδή κατά 75%!- σε σχέση με την περσινή χρονιά των διατιθέμενων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο, προδιαγράφει τον αντίκτυπο που θα έχει στη λειτουργία των σχολείων η τροϊκανή-κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Εξάλλου στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής οι Εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν με μισθούς πείνας,  με  την ασφάλιση-περίθαλψη σε καθεστώς διάλυσης, ενώ μέσω της αξιολόγησης προωθείται η πολιτική των μαζικών απολύσεων και της ισόβιας χειραγώγησης-εξαθλίωσης τους.

Πρώτη άμεση και καθοριστική για τη λειτουργία των σχολείων συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους! Οι υποτιθέμενες «ασάφειες» για το αν είναι ο Δήμος ή η Περιφέρεια αρμόδια για την μεταφορά των μαθητών, οι σκόπιμες διαδόσεις για «κονδύλια που πιθανόν θα έρθουν», έχουν ένα και μόνο στόχο:  Να συγκαλύψουν πως για την  κατάσταση αυτή  αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η  κυβέρνηση και η πολιτική της. Ταυτόχρονα οι γονείς εκβιάζονται να αποδεχτούν ως δεδομένη και οριστική την κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών, να επωμιστούν αυτοί και αυτό το κόστος. Ήδη δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών εξ αιτίας των τρόπων στους οποίους καταφεύγουν για να φτάσουν στο σχολείο τους, ενώ είναι φανερό ότι τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με αυτά τα δεδομένα.

Απαιτούμε την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους. Γιατί είναι δικαίωμα όλων των παιδιών το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο Με αυτή τη θέση θα συμπαραταχθούμε με τους γονείς και τους μαθητές στον αγώνα που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει για να λυθεί  αυτό το κρίσιμο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα καλούμε του συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να σταθούν απέναντι στο ζήτημα αυτό με βάση την ανάγκη το σύνολο των εκπαιδευτικών λειτουργιών κάθε σχολείου  να αφορά όλους τους μαθητές του.

 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Σάμος 14-9-12

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα