αγια παρασκευή συνέλαβαν διευθυντή
A.I. φωτογραφία
"Η αστυνομία εισήλθε στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας του και ο γονέας ζήτησε την προσαγωγή μου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής απειλώντας με μηνύσεις για συμβάν που είχε ήδη εκτονωθεί!"

Ένα βήμα πριν το αυτόφωρο βρέθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, Θανάσης Μπαλάσκας, όταν, όπως ανέφερε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί εισήλθαν στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας μετά από καταγγελία γονέα.

Οι αστυνομικοί ζητούσαν την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, απειλώντας με μηνύσεις για ένα περιστατικό που είχε ήδη εκτονωθεί.

Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη προκάλεσε έντονη κινητοποίηση στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Την υποστήριξή του προς τον Διευθυντή εξέφρασε δημόσια και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, τονίζοντας ότι τα ζητήματα που προκύπτουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος πρέπει να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγική ευθύνη, διάλογο και ψυχραιμία, πάντα με μέτρο, θεσμική σοβαρότητα και σεβασμό στον ρόλο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν καθημερινά τη μαθητική κοινότητα.

Η ανακοίνωση του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής Θανάση Μπαλάσκα

Σε λίγους μήνες κλείνω είκοσι χρόνια υπηρεσίας στην δημόσια εκπαίδευση από τα οποία τα μισά σχεδόν σε θέση ευθύνης (Διευθυντής και Υποδιευθυντής).

 Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να υπηρετήσω το λειτούργημά μου με συνέπεια, επαγγελματισμό και αφοσίωση. Θεωρώ ότι δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή για αμφισβήτηση της επάρκειάς μου ή της πρόθεσής μου για στήριξη του δημόσιου σχολείου!

Η επιλογή μου πριν 20 χρόνια ήταν ξεκάθαρη και συνειδητή! Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στα σχολεία έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ! Αρχίζω να αμφιβάλω αν τότε έλαβα την σωστή απόφαση. Αποκορύφωμα όλων ήταν το περιστατικό της 12ης Φεβρουαρίου 2026 όταν μετά από αναίτια, απαράδεκτη και αβάσιμη καταγγελία γονέα βρέθηκα ένα βήμα πριν το αυτόφωρο.

Η αστυνομία εισήλθε στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας του και ο γονέας ζήτησε την προσαγωγή μου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής απειλώντας με μηνύσεις για συμβάν που είχε ήδη εκτονωθεί! Ευτυχώς επικράτησε η λογική.

Η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους εκπαιδευτικούς, η συνεχής αμφισβήτησή τους και η απαξίωσή τους, οδηγεί όλο και πιο συχνά σε τέτοια περιστατικά. Τις ζωές μας τις κρίνουν πλέον οι τηλε-μαϊντανοί και η «άποψη»….των άλλων! Τέτοια περιστατικά δεν με πτοούν! Σκοπός μου είναι να λύνουμε τα προβλήματα πάντα με διάλογο! Όμως δεν θα δεχτώ καμία συκοφαντία! Δεν θα δεχτώ κανένα ψέμα! Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την έμπρακτη στήριξη: Τον Σύλλογο Διδασκόντων/Διδασκουσών του σχολείου που σύσσωμος ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής για τα απαραίτητα. Την τοπική ΕΛΜΕ. Το 15 μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου. Τους φίλους και γνωστούς που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους όταν έμαθαν το περιστατικό!.

μπαλασκας μυλωνακης

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Aγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη

Ως δήμαρχος, αλλά και ως πολίτης αυτής της πόλης, θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημόσια για το πρόσφατο περιστατικό που αφορά τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, Αθανάσιο Μπαλάσκα. Τα ζητήματα που ανακύπτουν μέσα στη σχολική κοινότητα οφείλουν να αντιμετωπίζονται πρωτίστως με παιδαγωγική ευθύνη, διάλογο και ψυχραιμία.

Η θεσμική λειτουργία του σχολείου πρέπει να διαφυλάσσεται, ιδιαίτερα όταν ένα συμβάν μεταξύ μαθητών έχει ήδη εκτονωθεί και δεν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω κλιμάκωσης. Ο κ. Μπαλάσκας διαθέτει αναγνωρισμένη εμπειρία και ουσιαστική προσφορά στην εκπαίδευση.

Η μέχρι σήμερα πορεία του αποτυπώνει συνέπεια, υπευθυνότητα και πραγματικό ενδιαφέρον για τη σχολική κοινότητα. Η άμεση και ενιαία στάση του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο.

Η συνοχή αυτή τιμά ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Γονέων, οφείλουν να σταθούν με υπευθυνότητα, προστατεύοντας το κύρος των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικά. Εκπαιδευτικά παιχνίδια Σε ζητήματα που αφορούν τα σχολεία μας απαιτείται μέτρο, θεσμική σοβαρότητα και σεβασμός στον ρόλο των ανθρώπων που τα υπηρετούν καθημερινά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
«Το πακέτο σας δεν παραδόθηκε»: Η νέα παγίδα με SMS που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Πώς λειτουργεί η πιο διαδεδομένη ψηφιακή απάτη στην Ελλάδα και τι πρέπει να προσέξετε
«Το πακέτο σας δεν παραδόθηκε»: Η νέα παγίδα με SMS που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: «Μέσα από τον ουσιαστικό, ανοιχτό και τεκμηριωμένο διάλογο θα βρούμε μαζί ένα πιο δίκαιο σύστημα, όπου η μάθηση θα αποτιμάται ως διαδρομή»
«Το απολυτήριο είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας. Αν θέλουμε ένα απολυτήριο με πραγματική αξία, οφείλουμε να δούμε με ευθύνη όλη την...
Σοφία Ζαχαράκη: «Μέσα από τον ουσιαστικό, ανοιχτό και τεκμηριωμένο διάλογο θα βρούμε μαζί ένα πιο δίκαιο σύστημα, όπου η μάθηση θα αποτιμάται ως διαδρομή»
μητροπολιτικο
Διεθνής Αναγνώριση: Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως Πρότυπο Εκπαιδευτικής Αριστείας στην Έρευνα του British Council
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί σήμερα το κορυφαίο οικοσύστημα για τη βρετανική διακρατική εκπαίδευση στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο πάροχο στην...
Διεθνής Αναγνώριση: Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως Πρότυπο Εκπαιδευτικής Αριστείας στην Έρευνα του British Council