συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη
Έντονες αντιδράσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με υπερωριακή εργασία αντί για μόνιμες και έγκαιρες προσλήψεις

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλυφθούν τα σοβαρά κενά στα σχολεία, εκφράζει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

 Όπως επισημαίνει, η επιλογή αυτή πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καλώντας ταυτόχρονα τα σχολεία και τις αρμόδιες αρχές να μη συναινέσουν στην επιβολή υπερωριών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη διαφωνία και αντίθεσή της στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει υπερωρίες στους/στις εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία.

Ιδιαίτερα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, οι μαθητές και οι μαθήτριες βρίσκονται στο τέλος του πρώτου τετραμήνου χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα βασικών μαθημάτων ειδικότητας. Το γεγονός αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο την προαγωγή τους, καθώς και την απόκτηση πτυχίου ή απολυτηρίου.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει ευθέως την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ανάθεση υπερωριών αγνοεί τον ήδη βεβαρημένο φόρτο εργασίας των εκπαιδευτικών, καθώς και την ανάγκη για ουσιαστική προετοιμασία και παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών. Επιπλέον, προωθεί μια λογική εξαντλητικής εκμετάλλευσης του εκπαιδευτικού δυναμικού, αντί να δίνει έμφαση στη μόνιμη και επαρκή στελέχωση των σχολείων με το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό.

Ζητάμε:

  • Άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές/τριες όλων των ειδικοτήτων.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
  • Τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης της εκπαίδευσης και εξασφάλιση έγκαιρης και πλήρους στελέχωσης των σχολείων.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, μόνιμους/ες και αναπληρωτές/τριες.

Καλούμε:

  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων και τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές να μη δέχονται την ανάθεση υπερωριών σε συναδέλφισσα ή συνάδελφο.
  • Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων να απαιτήσουν άμεσα την πρόσληψη αναπληρωτών/τριών.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και να αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών, των γονέων και της κοινωνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα