poreia_idiotika_panepistimia
«Η Πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να βρίσκεται πραγματικά δίπλα στους φοιτητές και όχι απέναντί τους»

H Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. με σχετική της ανακοίνωση εναντιώνεται στις συνδικαλιστικές διώξεις φοιτητών για τη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα στις σπουδές, με την υποβάθμιση που θα φέρει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο ο νόμος για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στήνονται πειθαρχικά συμβούλια», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη από τον Πρόεδρο του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, προς τους φοιτητές που υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλόγου τους ενάντια στο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, διώχθηκαν ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και άλλα τρία μέλη του ΔΣ καθώς και φοιτητές που υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλόγου τους, με την κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκή απόφαση του Προέδρου του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών για αποκλεισμό τους από την εαρινή εξεταστική.

Καθημερινά σχεδόν προκύπτουν νέα περιστατικά συνδικαλιστών, που έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις, απειλές, δικαστικές διώξεις. Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές αγωνίζονται για τις σπουδές και το μέλλον τους, που δε δέχονται την υποβάθμιση της παιδείας με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της, την ίδια στιγμή επιλεκτικά σε αυτούς τους φοιτητές ακυρώνονται εξεταστικές!

Αυτές οι πρακτικές στρέφονται ενάντια στην ακαδημαϊκή ελευθερία, ενάντια στην συλλογική έκφραση και δράση. Αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα στις σπουδές, με την υποβάθμιση που θα φέρει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο ο νόμος για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στήνονται πειθαρχικά συμβούλια!

Ως διδάσκοντες καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τους φοιτητές οι οποίοι έχουν το θάρρος να υψώσουν το ανάστημά τους, ως διδάσκοντες θέλουμε το μέλλον της πανεπιστημιακής κοινότητας με περισσότερους φοιτητές αγωνιζόμενους για τις ανάγκες τους, και όχι διωκόμενους. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να βρίσκεται πραγματικά δίπλα στους φοιτητές και όχι απέναντί τους.

Ως Ομοσπονδία δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας, στο πλευρό της νεολαίας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που στερεί το δικαίωμα στις σπουδές και κλέβει τα όνειρα χιλιάδων νέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ειδικη
Ειδική Αγωγή σε οριακή κατάσταση: Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσες λύσεις
Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές φέρνουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις – Στο επίκεντρο η ασφάλεια και η στήριξη των παιδιών
Ειδική Αγωγή σε οριακή κατάσταση: Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσες λύσεις
syntaxi-1021x580-1021x580.jpg
Πρόωρη σύνταξη: Πότε συμφέρει η έξοδος πριν τα 67 και ποιο είναι το πραγματικό κόστος
Τα πέναλτι, οι προϋποθέσεις και οι «παγίδες» για χιλιάδες ασφαλισμένους που επιλέγουν μειωμένη σύνταξη
Πρόωρη σύνταξη: Πότε συμφέρει η έξοδος πριν τα 67 και ποιο είναι το πραγματικό κόστος