Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Λήμνου: Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται..
Εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση, τη Γενική Συνέλευση και το μέτωπο των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Λήμνου-Αη Στρατή με σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν το τι συμβαίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις διώξεις του Υπουργείου σε εκπαιδευτικούς που επιλέγουν την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Στη συνέχεια ενημερώνουν για τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότας ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τέλος καταδικάζουν την στάση των αξιολογητών στην Λήμνο, όπου «μπαίνουν σε τάξεις για να παρακολουθούν  διδασκαλίες και δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ».

«Είναι τουλάχιστον αναντίστοιχο να στέλνονται οι ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ για στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση και τα μέλη του ΔΣ αντί για στάση να κάνουν μάθημα», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συνεχίζεται η επίθεση του ΥΠΑΙΘΑ στον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και στις συλλογικές αντιστάσεις των εκπαιδευτικών. Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη, το υπουργείο προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, αναβαθμίζοντας την πίεση προς τους/τις εκπαιδευτικούς αλλά παραδεχόμενο έμμεσα, τη δυσκολία να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς καταστολή… Η υπόθεση πήρε αναβολή για την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεγάλος αγώνας των φοιτητ(ρι)ών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλης της κοινωνίας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην υποβάθμιση των δημόσιων.

Λήμνος... αγαπημένος προορισμός των αξιολογητών

Αντίστροφη με την πανελλαδική εικόνα και τις αντιστάσεις που συναντάει η εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης είναι η εικόνα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Λήμνου και του Αη-Στράτη. Μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι οι αξιολογητές πηγαινοέρχονται στο νησί, μπαίνουν στις τάξεις για να παρακολουθήσουν διδασκαλίες και δεν υπάρχει η παραμικρή κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είναι άφαντο από τους χώρους εργασίας την ώρα της αξιολόγησης…

Την Τετάρτη 7/2 και την Πέμπτη 8/2 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις συμβούλων σε πολλά σχολεία της Λήμνου και παρόλο που οι επισκέψεις τους ήταν γνωστές, το ΔΣ δεν κάλεσε, ούτε πραγματοποίησε καμία κινητοποίηση. Κανένα μέλος του ΔΣ δεν έκανε στάση εργασίας και έκαναν κανονικά μάθημα την ώρα που στη "διπλανή" αίθουσα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί υπό το καθεστώς του φόβου αξιολογούνταν. Μόνο την Πέμπτη 8/2 κάποια μέλη του ΔΣ αξιοποίησαν τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μιλήσουν στους συναδέλφους για την αξιολόγηση, αφού (!) ολοκλήρωσαν οι 3 αξιολογητές τις αξιολογήσεις τους….

Μέλη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων συμμετείχαν και τις δύο μέρες στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ για τα σχολεία που υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενάντια στην εκβιαστική τακτική του υπουργείου σε σχέση με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και πραγματοποίησαν παρέμβαση σε σχολικό σύμβουλο, παρόλο που η παράταξη δεν έχει έδρα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης (Τετάρτη 7/2 απόγευμα) τονίσαμε την ανάγκη η Πέμπτη 8/2 να μετατραπεί σε μέρα απεργίας (3ωρη+3ωρη στάση εργασίας) και να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση την Πέμπτη 8/2 έξω από το σχολείο που θα ερχόντουσαν οι αξιολογητές. Επιπρόσθετα, προτείναμε να υπάρχει πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ για να καλεστεί κινητοποίηση/διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σε καμία από τις παραπάνω προτάσεις δε συμφώνησε η πλειοψηφία του ΔΣ, η οποία έχει αναφορά στην ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, παρόλο που σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εναντίωση στην αξιολόγηση εξαντλείται στην (απαραίτητη) προπαγάνδιση για συμμετοχή στην απεργία/αποχή.

Είναι τουλάχιστον αναντίστοιχο να στέλνονται οι ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ για στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση και τα μέλη του ΔΣ αντί για στάση να κάνουν μάθημα. Μάλιστα, η θέση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ πανελλαδικά είναι το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης. Υπάρχει άλλη θέση σε τοπικό επίπεδο;

Με αυτή την τακτική ούτε υλοποιούνται οι αποφάσεις του κλάδου, ούτε δημιουργείται ένα μπλοκ αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Την ώρα που η κυβέρνηση προσφεύγει στα δικαστήρια, την ώρα που οι συνάδελφοι χρειάζονται περισσότερο από ποτέ το σωματείο να είναι πρωτοπόρο, τα μέλη του ΔΣ πρέπει αταλάντευτα να υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να μην διαλυθεί το δημόσιο σχολείο και δοθεί βορά στις δαγκάνες των ιδιωτών και μετατραπεί η εκπαίδευση από δικαίωμα σε εμπόρευμα. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε μια ΕΛΜΕ που να συσπειρώνει τους συναδέλφους, θα λειτουργεί ενωτικά και θα προασπίζει τα συμφέροντά τους ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Σε ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου απαντάμε με επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση (ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, ΕΛΜΕ–ΣΕΠΕ).

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (15/2).

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4