Μία απάντηση στην επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού
«Κανένας δεν περισσεύει. Κανένας δεν είναι μόνος του.»

Η Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση απαντάει στην επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού. Μάλιστα εκφράζει την συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που είχαν θέσει, ενώ καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου.

Μέσα από την ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει επίσης ότι το «Δ.Σ. ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με την επιστολή αυτή. Επομένως, είναι τουλάχιστον άτοπο να υπονοείται ότι δεν ασχοληθήκαμε ως Δ.Σ. με το ζήτημα αυτό, μιας και δεν το γνωρίζαμε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους συναδέλφους στις συναντήσεις που κάναμε μαζί τους».

 Τέλος αναφέρεται στις καρτέλες της ΟΛΜΕ σαν «ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης του κάθε εκπαιδευτικού προς τους συναδέλφους του, ανεξάρτητα από το αν είναι στον ίδιο σύλλογο διδασκόντων ή στην ίδια ΔΔΕ. Η μη πληρωμή της συνδρομής, για οποιονδήποτε λόγο, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σωματείου μας σε όλα τα επίπεδα και ρίχνει νερό στον μύλο όλων αυτών που επιδιώκουν την διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Ολόκληρη η απάντηση:

To Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας έλαβε την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού σχετικά με την αντιμετάθεση προσώπων στις θέσεις της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης του σχολείου και θεώρησε απαραίτητο να απαντήσει.

H στάση αλληλεγγύης που κράτησαν οι συνάδελφοι του 1ου Λυκείου απέναντι στα θιγόμενα μέλη του συλλόγου είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Αντίθετα, η διαχείριση αυτού του θέματος από το Υπουργείο και τη ΔΔΕ ήταν εσφαλμένη και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και στην ψυχολογία των συναδέλφων. Για αυτόν τον λόγο, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έκανε  παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Β Αθήνας.

Από την άλλη, η αναφορά που γίνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και το Δ.Σ. ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με την επιστολή αυτή. Επομένως, είναι τουλάχιστον άτοπο να υπονοείται ότι δεν ασχοληθήκαμε ως Δ.Σ. με το ζήτημα αυτό, μιας και δεν το γνωρίζαμε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους συναδέλφους στις συναντήσεις που κάναμε μαζί τους.

Επιπλέον, με αφορμή την επιστολή αυτή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας προσπαθεί να βοηθήσει τους συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα με τις δυνάμεις που διαθέτει, από θέματα που σχετίζονται με λάθος αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, όπως η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και η ατομική αξιολόγηση, τα μισθολογικά αιτήματα κ.ά. ως και θέματα της καθημερινότητας, όπως η κάλυψη ωραρίου, αντισυναδελφικές συμπεριφορές από πλευράς διευθυντών που αντίκεινται ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις κ.ά. Πέρα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κάνει μια σειρά από συναντήσεις με άλλες συλλογικότητες (άλλες ΕΛΜΕ Β Αθήνας, Ενώσεις Γονέων, Σχολικούς Συμβούλους, ΚΕΔΑΣΥ, συλλόγους διδασκόντων κ.τ.λ.) αλλά και κινητοποιήσεις για να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Τέλος, όσον αφορά στις καρτέλες της ΟΛΜΕ, είναι το ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης του κάθε εκπαιδευτικού προς τους συναδέλφους του, ανεξάρτητα από το αν είναι στον ίδιο σύλλογο διδασκόντων ή στην ίδια ΔΔΕ. Η μη πληρωμή της συνδρομής, για οποιονδήποτε λόγο, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σωματείου μας σε όλα τα επίπεδα και ρίχνει νερό στον μύλο όλων αυτών που επιδιώκουν την διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Ακόμα και οι θεατρικές παραστάσεις που προτείνουμε ως ΕΛΜΕ προς τους συναδέλφους, είναι επιλεγμένες με κριτήρια που υπηρετούν τις αρχές της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Συλλογικότητας.

Εν κατακλείδι, καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων, να μη διστάζουν να ενημερώσουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί και τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συλλογικές διεργασίες και διεκδικήσεις μας ώστε να αναστρέψουμε το όλο και χειρότερο εργασιακό και εκπαιδευτικό κλίμα στα σχολεία της χώρας μας.

 Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους και καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης ξεκινάει με τη συμμετοχή στην ΕΛΜΕ.

Κανένας δεν περισσεύει. Κανένας δεν είναι μόνος του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

campus
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!
«Κανένας καλός φοιτητής δεν θα στερηθεί τις σπουδές του στο Deree για οικονομικούς λόγους» έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου...
7,5 εκατομμύρια ευρώ σε υποτροφίες θα προσφέρει το Deree την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25!