Μία απάντηση στην επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού
«Κανένας δεν περισσεύει. Κανένας δεν είναι μόνος του.»

Η Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση απαντάει στην επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού. Μάλιστα εκφράζει την συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που είχαν θέσει, ενώ καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου.

Μέσα από την ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει επίσης ότι το «Δ.Σ. ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με την επιστολή αυτή. Επομένως, είναι τουλάχιστον άτοπο να υπονοείται ότι δεν ασχοληθήκαμε ως Δ.Σ. με το ζήτημα αυτό, μιας και δεν το γνωρίζαμε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους συναδέλφους στις συναντήσεις που κάναμε μαζί τους».

 Τέλος αναφέρεται στις καρτέλες της ΟΛΜΕ σαν «ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης του κάθε εκπαιδευτικού προς τους συναδέλφους του, ανεξάρτητα από το αν είναι στον ίδιο σύλλογο διδασκόντων ή στην ίδια ΔΔΕ. Η μη πληρωμή της συνδρομής, για οποιονδήποτε λόγο, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σωματείου μας σε όλα τα επίπεδα και ρίχνει νερό στον μύλο όλων αυτών που επιδιώκουν την διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Ολόκληρη η απάντηση:

To Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας έλαβε την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού σχετικά με την αντιμετάθεση προσώπων στις θέσεις της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης του σχολείου και θεώρησε απαραίτητο να απαντήσει.

H στάση αλληλεγγύης που κράτησαν οι συνάδελφοι του 1ου Λυκείου απέναντι στα θιγόμενα μέλη του συλλόγου είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Αντίθετα, η διαχείριση αυτού του θέματος από το Υπουργείο και τη ΔΔΕ ήταν εσφαλμένη και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και στην ψυχολογία των συναδέλφων. Για αυτόν τον λόγο, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έκανε  παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Β Αθήνας.

Από την άλλη, η αναφορά που γίνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και το Δ.Σ. ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με την επιστολή αυτή. Επομένως, είναι τουλάχιστον άτοπο να υπονοείται ότι δεν ασχοληθήκαμε ως Δ.Σ. με το ζήτημα αυτό, μιας και δεν το γνωρίζαμε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους συναδέλφους στις συναντήσεις που κάναμε μαζί τους.

Επιπλέον, με αφορμή την επιστολή αυτή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας προσπαθεί να βοηθήσει τους συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα με τις δυνάμεις που διαθέτει, από θέματα που σχετίζονται με λάθος αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, όπως η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και η ατομική αξιολόγηση, τα μισθολογικά αιτήματα κ.ά. ως και θέματα της καθημερινότητας, όπως η κάλυψη ωραρίου, αντισυναδελφικές συμπεριφορές από πλευράς διευθυντών που αντίκεινται ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις κ.ά. Πέρα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κάνει μια σειρά από συναντήσεις με άλλες συλλογικότητες (άλλες ΕΛΜΕ Β Αθήνας, Ενώσεις Γονέων, Σχολικούς Συμβούλους, ΚΕΔΑΣΥ, συλλόγους διδασκόντων κ.τ.λ.) αλλά και κινητοποιήσεις για να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Τέλος, όσον αφορά στις καρτέλες της ΟΛΜΕ, είναι το ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης του κάθε εκπαιδευτικού προς τους συναδέλφους του, ανεξάρτητα από το αν είναι στον ίδιο σύλλογο διδασκόντων ή στην ίδια ΔΔΕ. Η μη πληρωμή της συνδρομής, για οποιονδήποτε λόγο, έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Σωματείου μας σε όλα τα επίπεδα και ρίχνει νερό στον μύλο όλων αυτών που επιδιώκουν την διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Ακόμα και οι θεατρικές παραστάσεις που προτείνουμε ως ΕΛΜΕ προς τους συναδέλφους, είναι επιλεγμένες με κριτήρια που υπηρετούν τις αρχές της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Συλλογικότητας.

Εν κατακλείδι, καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων, να μη διστάζουν να ενημερώσουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί και τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συλλογικές διεργασίες και διεκδικήσεις μας ώστε να αναστρέψουμε το όλο και χειρότερο εργασιακό και εκπαιδευτικό κλίμα στα σχολεία της χώρας μας.

 Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους και καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης ξεκινάει με τη συμμετοχή στην ΕΛΜΕ.

Κανένας δεν περισσεύει. Κανένας δεν είναι μόνος του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι
Η ανήλικη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασής της.
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι
σιασος
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη της νέας Προέδρου του Yale εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και το...
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
nipiagogeio
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
Καταγγελία για αυθαιρεσία του Δήμου Αθηναίων στα νηπιαγωγεία
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Σύμφωνα με την καταγγελία, η δράστιδα της επιτέθηκε βίαια, ενώ δύο ακόμα ανήλικοι φέρονται να συμμετείχαν στην πράξη — ο ένας κρατούσε τη 15χρονη...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram