εκπαιδευτικοι
Παρακολουθούμε άναυδοι το «ξήλωμα» και τις αντιμεταθέσεις προσώπων σε θέσεις  στελεχών εκπαίδευσης εκ μέρους της διοίκησης, διαπιστώνοντας όχι μόνο την  αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται διδάσκοντες και στελέχη εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αλλά και την απόλυτη αδυναμία να αναλάβουν οι υπεύθυνοι την  ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη τους. 

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού

ΠΡΟΣ ∙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ  ∙ Γ-Δ ΕΛΜΕ  

Αρχές Δεκεμβρίου και, ενώ υπάρχουν ακόμα κενά καθηγητών στο σχολείο μας, παρακολουθούμε άναυδοι το «ξήλωμα» και τις αντιμεταθέσεις προσώπων σε θέσεις  στελεχών εκπαίδευσης εκ μέρους της διοίκησης, διαπιστώνοντας όχι μόνο την  αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται διδάσκοντες και στελέχη εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αλλά και την απόλυτη αδυναμία να αναλάβουν οι υπεύθυνοι την  ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη τους. 

Συγκεκριμένα, ενώ έπρεπε το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής να ακυρώσει τη  διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντή στο σχολείο μας, αφού από αμέλεια και άγνοια  νόμου της ΔΔΕ δεν άφησαν την Αναπληρώτρια του Διευθυντή να υποβάλει  υποψηφιότητα για Υποδιευθύντρια, διαβεβαιώνοντας την, με την αντίστοιχη απόφασή τους, ότι η τοποθέτηση της στη θέση της Αν/τριας του Δ/ντή λήγει με την  επιστροφή του Διευθυντή, ζητά από την προ μηνός επιλεγμένη Υποδιευθύντρια να  παραιτηθεί για να επαναληφθεί η εν λόγω διαδικασία.

Εντωμεταξύ «απαλλάσσει» χωρίς καμία προειδοποίηση την Αναπληρώτρια του Διευθυντή από τα καθήκοντά της «γιατί δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις» για την παραπάνω θέση. Αποφάσεις και  έγγραφα με τα οποία προσβάλλεται η υπόληψη εργαζομένων, ο επαγγελματισμός  τους και η ηθική τους υπόσταση, αφού έμμεσα και άμεσα εξαναγκάζονται να  φτάσουν μέχρι και σε προσωπική αντιπαράθεση.  

Δυστυχώς δεν είναι νέο το φαινόμενο να μεθοδεύονται εξελίξεις, αδιαφανείς  διαδικασίες ή να επιλέγεται κάθε φορά το κριτήριο που βολεύει και διευκολύνει την  αποκατάσταση τυχόν λάθους τους, που εγείρει τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση.  Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, το λάθος της διοίκησης «διορθώνεται» με  ανατροπή της ομαλής ροής της σχολικής ζωής, παραβλέποντας ωράρια, τοποθετήσεις  καθηγητών, μαθητές και φυσικά υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Όσο για τη  συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση ……, με σημαία τις πενιχρές αυξήσεις ετοιμάζει  τα καρτελάκια των μελών για να πηγαίνει ο περήφανος κλάδος των εκπαιδευτικών  θέατρο ή σινεμά με μειωμένο εισιτήριο.    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ   1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη