ΟΙΕΛΕ: Από σήμερα (29/12) παρατηρητήριο παρανομιών ιδιωτικών νηπιαγωγείων
Τεράστια έκταση έχει πάρει η υπόθεση του ιδ. νηπιαγωγείου στην Ελευσίνα

Η ΟΙΕΛΕ με σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση με την κακοποίηση νηπίων σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθεί προσεκτικά και ότι θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία».

Τέλος ενημερώνει, ότι από σήμερα (29/12) η ΟΙΕΛΕ διοργανώνει ειδικό Παρατηρητήριο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου θα μπορούν ανώνυμα οι εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν σοβαρές παρανομίες που συμβαίνουν στον χώρο εργασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ευρύτατη ήταν η κάλυψη από τα ΜΜΕ της υπόθεσης του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Ελευσίνας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία ομάδας εκπαιδευτικών, λάμβαναν χώρα φαινόμενα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης νηπίων, εργασιακού εκφοβισμού εκπαιδευτικών κ.λπ. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος έκανε δηλώσεις χθες στον Real Fm  και σήμερα στο Star Channel στις οποίες αναφέρθηκε, όχι μόνο στην περίπτωση του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου, αλλά στη γενική κατάσταση απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Χθες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθεί προσεκτικά και ότι θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως η ΟΙΕΛΕ ζήτησε χθες. Διατηρώντας εύλογες επιφυλάξεις, λόγω της πολυετούς αδράνειας (ιδιαίτερα από το 2019 και έπειτα) των εποπτικών αρχών της πολιτείας, θα αναμείνουμε επιτέλους πράξεις! Δεν είναι δυνατόν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης, αυτό της προσχολικής αγωγής, να λειτουργεί υπό τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες με αποτέλεσμα να παραβιάζονται καθημερινά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και, κυρίως, να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.

Η ΟΙΕΛΕ οργανώνει από σήμερα ειδικό Παρατηρητήριο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Δίνουμε στην δημοσιότητα ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή (2110123513) όπου ακόμη και ανώνυμα εκπαιδευτικοί θα καταγγέλλουν σοβαρές παρανομίες που συμβαίνουν στο χώρο εργασίας τους. Επίσης, θα μπορούν οι συνάδελφοι να στέλνουν τις καταγγελίες τους στο mail της Ομοσπονδίας ([email protected]).

Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με την οξύτατη ανομία στην ιδιωτική προσχολική αγωγή. Να κλείσουν άμεσα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν τηρούν τον νόμο. Το οφείλουμε στους γονείς, το οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»