ΟΙΕΛΕ: Από σήμερα (29/12) παρατηρητήριο παρανομιών ιδιωτικών νηπιαγωγείων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τεράστια έκταση έχει πάρει η υπόθεση του ιδ. νηπιαγωγείου στην Ελευσίνα

Η ΟΙΕΛΕ με σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση με την κακοποίηση νηπίων σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθεί προσεκτικά και ότι θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία».

Τέλος ενημερώνει, ότι από σήμερα (29/12) η ΟΙΕΛΕ διοργανώνει ειδικό Παρατηρητήριο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπου θα μπορούν ανώνυμα οι εκπαιδευτικοί να καταγγέλλουν σοβαρές παρανομίες που συμβαίνουν στον χώρο εργασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ευρύτατη ήταν η κάλυψη από τα ΜΜΕ της υπόθεσης του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Ελευσίνας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία ομάδας εκπαιδευτικών, λάμβαναν χώρα φαινόμενα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης νηπίων, εργασιακού εκφοβισμού εκπαιδευτικών κ.λπ. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος έκανε δηλώσεις χθες στον Real Fm  και σήμερα στο Star Channel στις οποίες αναφέρθηκε, όχι μόνο στην περίπτωση του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου, αλλά στη γενική κατάσταση απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Χθες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθεί προσεκτικά και ότι θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως η ΟΙΕΛΕ ζήτησε χθες. Διατηρώντας εύλογες επιφυλάξεις, λόγω της πολυετούς αδράνειας (ιδιαίτερα από το 2019 και έπειτα) των εποπτικών αρχών της πολιτείας, θα αναμείνουμε επιτέλους πράξεις! Δεν είναι δυνατόν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης, αυτό της προσχολικής αγωγής, να λειτουργεί υπό τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες με αποτέλεσμα να παραβιάζονται καθημερινά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και, κυρίως, να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.

Η ΟΙΕΛΕ οργανώνει από σήμερα ειδικό Παρατηρητήριο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Δίνουμε στην δημοσιότητα ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή (2110123513) όπου ακόμη και ανώνυμα εκπαιδευτικοί θα καταγγέλλουν σοβαρές παρανομίες που συμβαίνουν στο χώρο εργασίας τους. Επίσης, θα μπορούν οι συνάδελφοι να στέλνουν τις καταγγελίες τους στο mail της Ομοσπονδίας ([email protected]).

Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με την οξύτατη ανομία στην ιδιωτική προσχολική αγωγή. Να κλείσουν άμεσα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν τηρούν τον νόμο. Το οφείλουμε στους γονείς, το οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
LIVE η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚΑ για τις επείγουσες περιπτώσεις και ποιοι γονείς και κηδεμόνες λαμβάνουν μέσω gov έως 750 ευρώ
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Δικαστήρια
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Βγήκε το ΦΕΚ της χρονιάς: 265 μόνιμοι υπάλληλοι στα Δικαστήρια με εξετάσεις τον Ιούνιο – Ολόκληρη η κατανομή
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών o Γιώργος Σουφλιάς
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός της ΝΔ και δύο φορές διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας