μολύβια
ΑΣΕ: Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα

Την προσαγωγή των δυο συνδικαλιστριών της ΑΣΕ στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου που βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα των συναδέλφων να ψηφίσουν καταδικάζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα στο ΣΕΠΕ Χαλκιδικής.

«Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, να κάνει “συστάσεις” και τελικά να προχωράει σε προσαγωγές! Υπάρχει τεράστιο κύμα αλληλεγγύης πανελλαδικά, με αποφάσεις Συλλόγων Εκπαιδευτικών αλλά και σωματείων από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, που καταδικάζουν τέτοιες άθλιες πρακτικές και καλούν τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθούν αν τέτοιου είδους πρακτικές έχουν θέση στον κλάδο. Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να επικρατεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους», τονίζει η παράταξη.

Ολη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κόντρα στις προσπάθειες κυβερνήσεων και Υπουργείου, στις μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, να αποδυναμώσουν τη λειτουργία των σωματείων, να αδυνατίσουν τον δεσμό που έχουν οι εκπαιδευτικοί με το σωματείο τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ! Απευθύνουμε χαιρετισμό στους συναδέλφους αναπληρωτές που, μαζί με τους μόνιμους, αναγνώρισαν την ανάγκη οργανωμένης πάλης μέσα από το σωματείο μας και προσήλθαν στις κάλπες! Που υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τον παιδαγωγικό τους ρόλο, την αξιοπρεπή δουλειά, τη μόρφωση των μαθητών μας, παρότι μετράνε κάθε 15 του μήνα τα ευρώ στην τσέπη, δουλεύουν καθημερινά σε σχολεία ερείπια, επικίνδυνα για τους μαθητές, με τη στάση τους ακυρώνουν στην πράξη την κατηγοριοποίηση / αξιολόγηση! Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε και σε όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στις κάλπες και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!). Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το καταστατικό του Συλλόγου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφισαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι “κόφτες”.

Καταδικάζουμε την προσαγωγή των δυο συνδικαλιστριών της ΑΣΕ στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου που βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα των συναδέλφων να ψηφίσουν. Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, να κάνει “συστάσεις” και τελικά να προχωράει σε προσαγωγές! Υπάρχει τεράστιο κύμα αλληλεγγύης πανελλαδικά, με αποφάσεις Συλλόγων Εκπαιδευτικών αλλά και σωματείων από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, που καταδικάζουν τέτοιες άθλιες πρακτικές και καλούν τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθούν αν τέτοιου είδους πρακτικές έχουν θέση στον κλάδο. Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να επικρατεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Κόντρα σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού, παρά τους δεκάδες συναδέλφους που δεν κατάφεραν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξη της ΑΣΕ, υπήρχε αύξηση των ποσοστών και των εδρών μας (2 έδρες της ΑΣΕ στις 9), την οποία θα διαθέσουμε με μεγαλύτερη ώθηση για να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε ο σύλλογος μας να γίνει οργανωτής της πάλης των εκπαιδευτικών στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!

Γιατί Κυβέρνηση με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την επίθεση σε βάρος μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει με κάθε ευκαιρία την «κανονικότητα» στα σχολεία και τις αυξήσεις στους μισθούς μας, εμείς βιώνουμε ένα σχολείο που πάει «από το κακό στο χειρότερο».

Από τη μία η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των σχολείων, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι διαλυμένες ή ανύπαρκτες υποδομές δημιουργούν ένα ζοφερό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Από την άλλη η ακρίβεια σαρώνει κυριολεκτικά το διαθέσιμο εισόδημά μας από παντού: είδη καθημερινής κατανάλωσης, τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές, δάνεια, ενοίκια κ.ά.

Την ώρα που οι μισθοί μας έχουν μειωθεί από το 2008 κατά 25,6% και το πραγματικό μας εισόδημα κατά 60%, η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση των δαπανών για τους μισθούς κατά 4,87%, δηλαδή μόλις 40 ευρώ καθαρά το μήνα.

Στις σημερινές συνθήκες η οργανωμένη δράση, για τα δικαιώματά μας και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας δεν είναι απλά αναγκαία, είναι μονόδρομος! Σε αυτόν τον αγώνα θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Άμεση επιστροφή του 13ου – 14ου μισθού και του κλεμμένου ΜΚ 2016-2017. 12.000 αφορολόγητο. Υπογραφή ΣΣΕ.

  • Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ σε όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικία, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση στις στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.

  • Μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

  • Να καλυφθούν άμεσα τα όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις.

  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

  • Καμία κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά
στην καθημερινή ζωή και δράση του σωματείου,
για ένα σωματείο πιο ζωντανό και μαχητικό
!

Γιατί το σωματείο δεν είναι το “μαγαζάκι” κανενός,
είναι υπόθεση όλων μας, είναι το “κοινό μας σπίτι”
!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία και μαχητικότητα,
παλεύοντας για τις πραγματικές μας ανάγκες
!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής