εκπαιδευτικος
«Απαράδεκτη διαδικασία να στέλνουν τα μέλη του συλλόγου email που να δηλώνουν… αν θα δέχονται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή δια.. ζώσης»

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, την παρέμβασή της και την προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων συνδικαλιστών.

Η Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ -ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, την παρέμβασή της και την προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων συνδικαλιστών. Τις διαδικασίες ενός σωματείου περιφρουρούν τα μέλη του και τα εκλεγμένα όργανά του. Είναι ανοιχτές για όλους τους εργαζόμενους και κλειστές στο κράτος και την εργοδοσία.

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά δικαιολογούν την επέμβαση της αστυνομίας, που πρωτοστατούν στην πλήρη εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη παντού, που βάζει ταφόπλακα σε κάθε ζωντανή λειτουργία των σωματείων και απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση. Από κοινού αποφάσισαν να στηθούν διπλές κάλπες (ηλεκτρονικές και δια ζώσης) στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής.

Η ΑΣΕ νομιμοποίησε τις εκλογές στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής συμμετέχοντας σε αυτές με ψηφοδέλτιο. Άλλωστε, στον ιδιωτικό τομέα σε σωματεία που ελέγχει, όπως το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Αττικής και της ΕΛΕΠΑ (Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής) αποδέχτηκε τη λειτουργία ηλεκτρονικής κάλπης. Επίσης, αποδέχεται την εγγραφή των σωματείων στο ΓΕΜΗΣΟΕ (το ηλεκτρονικό αρχείο των σωματείων), όπως έκανε με το νεοσύστατο σωματείο της E-food. Τώρα προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, και να «ξεπλύνει» τη συμμετοχή της στις εκλογές που είναι υλοποίηση του νόμου Χατζηδάκη. Όμως το κράτος του κεφαλαίου δεν χαρίζεται. Ψηφίζει νόμους για να τους εφαρμόσει και όχι να μείνουν στα χαρτιά και μπορεί να προσαγάγει συνδικαλιστές!

Οι αγωνιστικές κινήσεις στη ΣΕΠΕ Χαλκιδικής αν και είχαν έδρα στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ανοιχτά και ξάστερα δήλωσαν πως δεν θα νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους και την κατάθεση ψηφοδελτίου την απαράδεκτη διαδικασία να στέλνουν τα μέλη του συλλόγου email που να δηλώνουν… αν θα δέχονται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή δια.. ζώσης!

Καθαρή θέση πρέπει επίσης να πάρουν και όλες οι δυνάμεις σε περιοχές όπου στήνονται διπλές κάλπες, όπως στην Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσων. Να αφήσουν τα μισόλογα, τα σώου και την υποκρισία.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις με την υποταγή τους στους άδικους νόμους αφοπλίζουν το κίνημα. Η επίκληση στη νομιμότητα δείχνει την αδυναμία τους, αλλά και την άρνησή τους να ανταποκριθούν στο δύσκολο, αλλά αναγκαίο, καθήκον να προετοιμάσουν αγώνες για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της κυβέρνησης. Επιλέγουν τον εύκολο δρόμο να λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα με όρους κοινοβουλευτισμού, καταδικάζοντάς το στην απονέκρωση και την ανημποριά.

Σοβαρές ευθύνες για τη διαλυτική κατάσταση του κινήματος φέρουν όλοι εκείνοι που επιδιώκουν καθημερινούς «πρωινούς καφέδες» με τους Υπουργούς για να συνδιαλλάσσονται καθημερινά. Βάζουν ως «αίτημα» να συναντηθούν με υπεύθυνους, λες και οι φορείς της αντιδραστικής πολιτικής δεν ξέρουν τι συμβαίνει και θα πειστούν με επιχειρήματα.

Στις εκλογές στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών απέχουμε από τις εκλογές παρόλο που έχουμε σημαντική παρουσία. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκβιασμό της ηλεκτρονικής κάλπης και δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας.

Οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες δίνουν νόημα και υπόσταση στα σωματεία που θα πρέπει να λειτουργούν με βάση τα ψηφισμένα καταστατικά τους και όχι με τις παρεμβάσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των «νόμων του κράτους».

Παλεύουμε για σωματεία όπλα των εργαζομένων ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και το κράτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites1
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
«Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται...
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια