ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΣΤΉΡΙΞΗ
Ανάστατοι οι γονείς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα.

Επιστολή αγανάκτησης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην παράλληλη στήριξη, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

Όπως τονίζουν οι γονείς, για τις 8 εγκεκριμένες  παράλληλες στηρίξεις σε παιδιά του σχολείου φέτος από την αρχή του έτους έχουν καλυφθεί μόνο 3 θέσεις,  με αποτέλεσμα σε κάθε παιδί να «αντιστοιχούν» λιγότερες  από δέκα ώρες την εβδομάδα  παράλληλη στήριξης...

Οι γονείς ζητούν  γραπτή απάντηση για τις κινήσεις που θα κάνει το ΥΠΑΙΘΑ το επόμενο διάστημα για να καλύψει τις  πραγματικές ανάγκες των μαθητών,  πραστατεύοντας τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλης της  μαθητικής κοινότητας. 

Η επιστολή των γονιών

Θέμα: Κενά στην παράλληλη στήριξη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

 Αξιότιμοι  κύριοι/ες,

   Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αλλά και την  ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί  στο τομέα της παράλληλής στήριξης,  με τα κενά που  υπάρχουν στο σχολείο μας. Για τις 8 εγκεκριμένες  παράλληλες στηρίξεις σε παιδιά του σχολείου φέτος από την αρχή του έτους έχουν καλυφθεί μόνο 3 θέσεις,  με αποτέλεσμα σε κάθε παιδί να «αντιστοιχούν» λιγότερες  από δέκα ώρες την εβδομάδα  παράλληλη στήριξης.  Αυτό οδηγεί συγκεκριμένες μέρες στην τάξη των παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη  να μπαίνει εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής μία ή ακόμα και καμία ώρα, με ότι αυτό σημαίνει  για την πραγματική στήριξη των παιδιών, την εκπαιδευτική διαδικασία και τις συνθήκες που δημιουργούνται, τόσο στους μαθητές που  δικαιούνται  παράλληλη στήριξη  όσο  και σε ολόκληρη την τάξη όταν δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.

    Τα σημερινά κενά, τα οποία οδηγούν τα παιδιά ουσιαστικά να μην έχουν εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη «υπονομεύουν» αργά, αλλά σταθερά το μέλλον  τους, με μαθητές να   κάνουν βήματα πίσω αντί για μπροστά στην πρόοδό τους. Δεν θέλουμε να φανταστούμε που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση,  αν  συνεχίσουν να υπάρχουν τα συγκεκριμένα κενά παίρνοντας υπόψη το γεγονός  ότι μέσα στη χρονιά μπορεί να υπάρξουν και νέες  εγκρίσεις αιτήσεων για την παροχή παράλληλης στήριξης, ενώ όπως σας είναι  γνωστό παιδιά  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εντοπίζονται  από τους εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια  του σχολικού έτους,  ενώ οι διαδικασίες από το  ΚΕΔΑΣΥ πολλές φορές είναι χρονοβόρες.

   Παραθέτοντας σας  την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των κενών της παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας,  ζητάμε να καλυφθούν άμεσα  όλα κενά , σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ), σεβόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, μακριά από τις λογικές που αντιμετωπίζουν το δικαίωμα των παιδιών  σε εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη ως  κόστος  και με λύσεις μακριά από κάθε επιστημονική και εκπαιδευτική άποψη.

   Πιστεύοντας ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς κατανοούν απόλυτα το θέμα, ζητάμε την γραπτή απάντησή σας για τις κινήσεις που θα κάνετε το επόμενο διάστημα για να καλύψετε τις  πραγματικές ανάγκες των μαθητών,  πραστατεύοντας τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλης της  μαθητικής κοινότητας. 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kasselakis
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»
«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους», είπε ο Σ. Κασσελάκης
Κασσελάκης κατά αποχωρησάντων: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια – Θα τους τιμωρήσει η κοινωνία»