ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΣΤΉΡΙΞΗ
Ανάστατοι οι γονείς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα.

Επιστολή αγανάκτησης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην παράλληλη στήριξη, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.

Όπως τονίζουν οι γονείς, για τις 8 εγκεκριμένες  παράλληλες στηρίξεις σε παιδιά του σχολείου φέτος από την αρχή του έτους έχουν καλυφθεί μόνο 3 θέσεις,  με αποτέλεσμα σε κάθε παιδί να «αντιστοιχούν» λιγότερες  από δέκα ώρες την εβδομάδα  παράλληλη στήριξης...

Οι γονείς ζητούν  γραπτή απάντηση για τις κινήσεις που θα κάνει το ΥΠΑΙΘΑ το επόμενο διάστημα για να καλύψει τις  πραγματικές ανάγκες των μαθητών,  πραστατεύοντας τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλης της  μαθητικής κοινότητας. 

Η επιστολή των γονιών

Θέμα: Κενά στην παράλληλη στήριξη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

 Αξιότιμοι  κύριοι/ες,

   Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας αλλά και την  ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί  στο τομέα της παράλληλής στήριξης,  με τα κενά που  υπάρχουν στο σχολείο μας. Για τις 8 εγκεκριμένες  παράλληλες στηρίξεις σε παιδιά του σχολείου φέτος από την αρχή του έτους έχουν καλυφθεί μόνο 3 θέσεις,  με αποτέλεσμα σε κάθε παιδί να «αντιστοιχούν» λιγότερες  από δέκα ώρες την εβδομάδα  παράλληλη στήριξης.  Αυτό οδηγεί συγκεκριμένες μέρες στην τάξη των παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη  να μπαίνει εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής μία ή ακόμα και καμία ώρα, με ότι αυτό σημαίνει  για την πραγματική στήριξη των παιδιών, την εκπαιδευτική διαδικασία και τις συνθήκες που δημιουργούνται, τόσο στους μαθητές που  δικαιούνται  παράλληλη στήριξη  όσο  και σε ολόκληρη την τάξη όταν δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.

    Τα σημερινά κενά, τα οποία οδηγούν τα παιδιά ουσιαστικά να μην έχουν εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη «υπονομεύουν» αργά, αλλά σταθερά το μέλλον  τους, με μαθητές να   κάνουν βήματα πίσω αντί για μπροστά στην πρόοδό τους. Δεν θέλουμε να φανταστούμε που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση,  αν  συνεχίσουν να υπάρχουν τα συγκεκριμένα κενά παίρνοντας υπόψη το γεγονός  ότι μέσα στη χρονιά μπορεί να υπάρξουν και νέες  εγκρίσεις αιτήσεων για την παροχή παράλληλης στήριξης, ενώ όπως σας είναι  γνωστό παιδιά  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εντοπίζονται  από τους εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια  του σχολικού έτους,  ενώ οι διαδικασίες από το  ΚΕΔΑΣΥ πολλές φορές είναι χρονοβόρες.

   Παραθέτοντας σας  την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των κενών της παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας,  ζητάμε να καλυφθούν άμεσα  όλα κενά , σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ), σεβόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, μακριά από τις λογικές που αντιμετωπίζουν το δικαίωμα των παιδιών  σε εξατομικευμένη παράλληλη στήριξη ως  κόστος  και με λύσεις μακριά από κάθε επιστημονική και εκπαιδευτική άποψη.

   Πιστεύοντας ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς κατανοούν απόλυτα το θέμα, ζητάμε την γραπτή απάντησή σας για τις κινήσεις που θα κάνετε το επόμενο διάστημα για να καλύψετε τις  πραγματικές ανάγκες των μαθητών,  πραστατεύοντας τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλης της  μαθητικής κοινότητας. 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα