Απίστευτο: Μετατρέπουν την αυλή σχολείου σε πλατεία με τραπεζοκαθίσματα
«Συνωστισμός εκατοντάδων παιδιών εκατοντάδων παιδιών των 1ου και 12ου Δημοτ. Σχολείων στον χώρο της σημερινής αυλής του 1ου» - Το σχέδιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μετατροπή του χώρου της αυλής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων σε πλατεία με τραπεζοκαθίσματα εκφράζουν σε κείμενό τους οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «έγκλημα» που σχεδιάζεται σε βάρος του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων από την πλευρά του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Πρόκειται για έναν μεγάλο πλακόστρωτο χώρο δηλαδή, ο οποίος πολύ σύντομα θα καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα, όπως και η παλιά πλατεία, τονίζουν και προσθέτουν ότι «θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις συνέπειες του συνωστισμού εκατοντάδων παιδιών εκατοντάδων παιδιών των 1ου και 12ου Δημοτ. Σχολείων στον χώρο της σημερινής αυλής του 1ου, η οποία πέραν των άλλων, σε ότι αφορά το δικό μας κτίριο είναι βορεινή και ανήλιαγη».

Στη συνέχεια, καλούν τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει το καταστροφικό του σχέδιο και να συζητήσει επιτέλους με τους εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου, καθώς και όλη την κοινωνία, την πρότασή τους για φύτευση πολλών νέων δέντρων και την μετατροπή της αυλής του σχολείου σε ένα κατάφυτο χώρο, που τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου θα είναι ανοιχτός σε όλους και όλες.

Το κείμενο των εκπαιδευτικών

ΟΧΙ στην καταστροφή της αυλής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων

Οι εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ”έγκλημα” που σχεδιάζεται σε βάρος του σχολείου μας από την πλευρά του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στην αρπαγή του χώρου της αυλής του σχολείου μας (επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου) και την μετατροπή του σε πλατεία, έναν μεγάλο πλακόστρωτο χώρο δηλαδή, ο οποίος πολύ σύντομα θα καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα, όπως και η παλιά πλατεία. Πέραν όμως του ότι οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων δεν θα κερδίσουν τίποτα από την καταστροφή της επί 13 χρόνια τώρα αυλής του σχολείου μας, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις συνέπειες του συνωστισμού εκατοντάδων παιδιών εκατοντάδων παιδιών των 1ου και 12ου Δημοτ. Σχολείων στον χώρο της σημερινής αυλής του 1ου, η οποία πέραν των άλλων, σε ότι αφορά το δικό μας κτίριο είναι βορεινή και ανήλιαγη.

Καλούμε τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει το καταστροφικό του σχέδιο και να συζητήσει επιτέλους  με τους εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου καθώς και όλη την κοινωνία την πρότασή μας για φύτευση πολλών νέων δέντρων και την μετατροπή της αυλής του σχολείου μας σε ένα κατάφυτο χώρο, που τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου θα είναι ανοιχτός σε όλους και όλες. Μόνο έτσι προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών μας σε έναν μεγάλο, όμορφο και ασφαλή σχολικό χώρο και ταυτόχρονα ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο στη γειτονιά μας.

Η ανακοίνωση του Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης

OXI στον επικίνδυνο τεμαχισμό / περιορισμό της αυλής του 12ου Δημ. Σχολείου Αμπελοκήπων η οποία αποτελεί ζωτικό χώρο για τους μαθητές.

ο Δ.Σ. του Ζ ́ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης δηλώνει την αντίθεσή του στα σχέδια του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης σε βάρος του 12ου Δ.Σ. Αμπελοκήπων και του 1ου ΔΣ. Αμπελοκήπων και συμπαρατάσσεται στη δίκαιη διαμαρτυρία των συναδέλφων - εκπαιδευτικών του 12ου Δ.Σ. σχολείου.

Είμαστε αντίθετοι στην αλλαγή χρήσης του χώρου της υφιστάμενης αυλής του 12ου Δημ. Σχολείου και τη μετατροπή του σε «πλατεία», όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο απόφασης του Δήμου. Ο ζωτικός χώρος παιχνιδιού και αναψυχής των μαθητών του σχολείου με τη συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να αλλάξει χρήση.

Να μετατραπεί δηλαδή σε έναν πλακόστρωτο χώρο, ο οποίος πολύ σύντομα θα μπορεί να «αξιοποιηθεί» εμπορικά και να γεμίσει τραπεζοκαθίσματα, όπως ακριβώς συνέβη και με την παλιά πλατεία. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την ωφέλεια που θα προκύψει για τους κατοίκους της περιοχής από μία τέτοια πιθανή εξέλιξη. Ταυτόχρονα όμως αναρωτιόμαστε για τις πιθανότατες δυσμενείς συνέπειες του συνωστισμού εκατοντάδων παιδιών στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τον κοινό προαυλισμό μαθητών των δύο σχολείων. Γνωρίζουμε καλά πως η περαιτέρω συρρίκνωση του αύλειου χώρου αποτελεί σοβαρό
επιβαρυντικό παράγοντα για την ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία των παιδιών
καθώς πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Καλούμε τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης να καταθέσει σχετικά παραστατικά όπου αποδεικνύεται ότι τηρείται η νόμιμη αναλογία τετραγωνικών μέτρων που αντιστοιχούν ανά μαθητή στον προαύλιο χώρο και κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αύλειου χώρου.

Ζητούμε να ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την τοπική κοινωνία για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Να συζητήσουμε την πρόταση που κατατέθηκε ήδη από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για δενδροφύτευση της αυλής του, η οποία στις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου μετά την ώρα 17:30 και τους θερινούς μήνες θα μπορούσε να είναι προσβάσιμη σε όλες και όλους.

Πιστεύουμε πως μόνο έτσι προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών σε έναν όμορφο, ασφαλή σχολικό χώρο και ταυτόχρονα υλοποιούμε ένα φιλικό προς το περιβάλλον και τους κατοίκους έργο στην γειτονιά μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα