χημείο
Τι εργασίες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο κτήριο

Αναβαθμίζεται το κτήριο του Χημείου στο κέντρο της Αθήνας, με ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνου Δημόπουλου.

Μάλιστα, στο κτήριο τοποθετούνται νέα κουφώματα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιοηθούν και άλλες εργασίες που περιλαμβάνουν, «ενεργειακή αναβάθμιση, εργασίες συντήρησης φέροντος οργανισμού, νέες υποδομές εξυπηρέτησης της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, χρωματισμούς, εκσυγχρονισμό Η/Μ εγκαταστάσεων, εγκατάσταση ενεργητικής πυροπροστασίας και εγκαταστάσεις ισχυρών ρευμάτων και εφεδρικού Η/Ζ κ.λπ»

Η ανακοίνωση του Πρύτανη:

Ενημέρωση για τις εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου του νέου Χημείου

Ένα «νέο κτήριο» στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, «νέο» αλλά με σημαντική ιστορία, «αναδύεται» πλέον, καθώς οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου του νέου Χημείου, προϋπολογισμού 2.800.000€, προχωρούν πλέον με ταχείς ρυθμούς. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η τοποθέτηση νέων κουφωμάτων στο κτήριο.

Το κτήριο του νέου Χημείου, επιφάνειας 4.732 τ.μ., το οποίο στεγάζει τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, αναβαθμίζεται συνολικά με συγκεκριμένες επεμβάσεις, ώστε να καταστεί σύγχρονο και προσαρμοσμένο στους ισχύοντες κανονισμούς για τα δημόσια κτήρια και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, εργασίες συντήρησης φέροντος οργανισμού, νέες υποδομές εξυπηρέτησης της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, χρωματισμούς, εκσυγχρονισμό Η/Μ εγκαταστάσεων, εγκατάσταση ενεργητικής πυροπροστασίας και εγκαταστάσεις ισχυρών ρευμάτων και εφεδρικού Η/Ζ κ.λπ. Το έργο δημοπρατήθηκε με το σύστημα Μελέτη-Κατασκευή, όπου εκπονείται σχετική μελέτη και με βάση αυτή εκτελείται πλέον η κατασκευή του έργου.

Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε ένα ιστορικό κτήριο, καλύπτοντας σύγχρονες προδιαγραφές για μια εμβληματική Σχολή με ανεκτίμητη προσφορά στον τομέα της Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Οι εργασίες στο νέο Χημείο, μαζί με τις εργασίες που ήδη προχώρησαν και προχωρούν στο Μαράσλειο, καθώς και σε άλλα κτήρια του Κέντρου, αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του ΕΚΠΑ, ενισχύοντας σημαντικά την “πανεπιστημιούπολη του κέντρου” προς όφελος και της Πόλης μας.

Θάνος Δημόπουλος - Πρύτανης ΕΚΠΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκα
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση περιστατικού κακοποίησης μαθητή στις Σέρρες
Τονίζεται ότι η ψυχική υγεία αποτελεί δικαίωμα και όχι διοικητικό δείκτη, ενώ η σύνδεσή της με την αξιολόγηση συνιστά θεσμική εκτροπή, μηχανισμό...
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση περιστατικού κακοποίησης μαθητή στις Σέρρες
maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Γαλλία. Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια