αριστοτελης
«Να απαρνηθούμε αυτά που έχουμε να πάρουμε αυτά που μας αρνούνται»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» με σχετική του ανακοίνωση δηλώνει την συμμετοχή του στις πανελλαδικές διαδηλώσεις την Πέμπτη 2 Μαρτίου, καθώς και την στήριξή του στα καλέσματα των καλλιτεχνών και των κατειλημμένων θεάτρων ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα.

Οι διαδηλώσεις αφορούν τον αγώνα για την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση του υπουργείου, καθώς και την μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου συμμετέχουμε στις πανελλαδικές διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που επιτίθεται στα κοινωνικά αγαθά στην παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι εκπαιδευτικοί που αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό, την ιδιωτικοποίηση, ενώνουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας με τα κατειλημμένα θέατρα και τις κατειλημμένες σχολές, για την υπεράσπιση των αγαθών της παιδείας του πολιτισμού και της υγείας.

Αγωνιζόμαστε για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την υποβάθμιση των πτυχίων, την κατάργηση του άρθρου 16, για να ανατρέψουμε την πολιτική της Μπολόνια και της ΕΕ.

Τα σχολεία, οι σχολές και τα πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις, οφείλουν να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλες/ους.

Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού

Ενώνουμε τον αγώνα μας με όλους τις/τους αγωνιζόμενες/ους ενάντια στη φτώχεια και την καταλήστευση των εισοδημάτων, για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με γνήσιες ΣΣΕ εφ’ όλης της ύλης.

Για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Καλούμε κάθε σωματείο – συνδικάτο να ενώσει, συμμετέχει και να μετατρέψουμε το συλλαλητήριο σε παλλαϊκό.

Στηρίζουμε προσυπογράφουμε το κάλεσμα και τα αιτήματα των κατειλημμένων θεάτρων που επισυνάπτουμε.

Το κάλεσμα:

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 18:00 στις πανελλαδικές πανκαλλιτεχνικές κινητοποίησεις.

Ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων μας, είναι αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης. Το ΠΔ85/2022 επιχειρεί να πείσει την κοινωνία πως ο πολιτισμός, όταν δεν εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, είναι περιττός. Πως οι καλλιτέχνες δεν είναι πραγματικά εργαζόμενες/οι/α, αλλά χομπίστες. Εδώ και 2 μήνες αγωνιζόμαστε μέσω κινητοποιήσεων, απεργιών, καταλήψεων και δηλώνουμε ανυποχώρητα πως θα πολεμήσουμε ενάντια στη φτωχοποίηση της τέχνης τους και στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Το ΠΔ85/2022 φανέρωσε τα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Η ανεπαρκής ή ακόμα και  ανύπαρκτη (χορός κ.α)Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στις Παραστατικές Τέχνες, οι καταργημένες συλλογικές συμβάσεις, η μαύρη ή/και απλήρωτη εργασία, το επικίνδυνο και ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, η υποχρηματοδότηση του Πολιτισμού και η μείωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία, ολοκληρώνουν την εικόνα που επικρατεί στο χώρο των τεχνών. Πίσω από το αίτημα απόσυρσης του ΠΔ85/2022 και της χυδαίας ΚΥΑ, κρύβεται όλη η αγωνία για τις σπουδές μας, τον τρόπο εργασίας μας, τον τρόπο που παράγουμε και δημιουργούμε.

Η τέχνη αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας, κύτταρο διαμόρφωσης των συνειδήσεων της. Αποτελεί μέρος της κοινωνικής πραγματικότητας στην προσπάθεια της να την καθρεφτίσει, να την μετασχηματίσει ή και να την υπερβεί. Η κοινωνία είναι η αιώνια μήτρα, οι δοσμένες συνθήκες, το πλαίσιο. Από αυτήν ερχόμαστε και προς αυτήν απευθυνόμαστε.

Ενάντια σε μια λογική που μας θέλει χομπίστες, παρίες, ελιτιστές, περίεργες/ους/α που αιθεροβατούν, εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε εργαζόμενες/οι/α και διεκδικούμε τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μας δικαιώματα.

Ενάντια σε μια πολιτική που καταστρέφει κάθε δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, των βασικών δομών της κοινωνίας ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, εμείς στηρίζουμε τα κατειλημμένα θέατρα και τις κατειλημμένες σχολές, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των αρχαιολόγων και όλων των κλάδων που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Στεκόμαστε δίπλα σε όσες/ους/α αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εκπαίδευσης και όρους ζωής και τους καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Την ΆΜΕΣΗ τροποποίηση του ΠΔ 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στην βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003)

-Την ίδρυση Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, με τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. (Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών)

-Την ίδρυση κρατικής στέγης/θεάτρου/σκηνής χορού.

-Την άμεση απόσυρση του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Καμία αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων ως ΠΕ και ΤΕ. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των πτυχίων των Δημοσίων και Δωρεάν Πανεπιστημίων.

-Έμπρακτη εφαρμογή του Άρθρου 16 παρ.7 με την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανώτερης βαθμίδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για τα πτυχία όλων των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ καλλιτεχνικών σχολών  (Ιδιωτικών και Δημόσιων).

-Την ενίσχυση και διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων πανεπιστημιακών τμημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας

-Την υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού.

-Την αύξηση του προϋπολογισμού για τον σύγχρονο Πολιτισμό.

-Καθολικά προσβάσιμο Πολιτισμό.

-Την ενίσχυση και ουσιαστική στήριξη των μικρών καλλιτεχνικών παραγωγών, των ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών, τόσο με την άμεση αύξηση των επιχορηγήσεων όσο και με νέους τρόπους χρηματοδοτήσεων.

-Την επαναφορά και αύξηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Οικονομικής Στήριξης στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών.

Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε!

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην πανελλαδική πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση:

Αθήνα - Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη -Καμάρα

Πάτρα - Πλατεία Όλγας

Ναύπλιο- Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού / Κατάληψη Ρεξ  Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών / Κατάληψη Τσίλλερ  Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου    Κατάληψη Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων  Κατάληψη Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας   Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης  Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου  Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ  Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.  Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ  Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ                             

Να απαρνηθούμε αυτά που έχουμε να πάρουμε αυτά που μας αρνούνται

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

posips
ΠΟΣΙΠΣ: Οι εκπρόσωποι επικοινωνίας της Ομοσπονδίας - Αναλυτικά τα τηλέφωνα
Δείτε αναλυτικά τους εκπροσώπους επικοινωνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών
ΠΟΣΙΠΣ: Οι εκπρόσωποι επικοινωνίας της Ομοσπονδίας - Αναλυτικά τα τηλέφωνα
Σχολείο
Γονείς μαθητών: «Όχι» στη συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς
Οι γονείς και οι μαθητές οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγχώνευση, σήμερα  στις 12 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...
Γονείς μαθητών: «Όχι» στη συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς
smilios2.jpg
Δίωξη Σμήλιου: «Είναι μια πολιτική δίωξη» - Πάνω από 1.000 οι υπογραφές εκπαιδευτικών
«Είναι καθαρά πολιτική η δίωξη του Ηλ. Σμήλιου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουν στο κείμενο αλληλεγγύης
Δίωξη Σμήλιου: «Είναι μια πολιτική δίωξη» - Πάνω από 1.000 οι υπογραφές εκπαιδευτικών