μασ
«Καμία απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία»

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με σχετική του ανακοίνωση πληροφορεί για την ειδική διάταξη που κατατέθηκε για την παιδαγωγική επάρκεια στις σχολές τους.

Αναφέρεται, επίσης για την πρώτη κατάκτηση του αγώνα τους που αφορά την επάρκεια από το πτυχίο τους, αλλά και ότι “οι διεκδικήσεις των φοιτητών δεν σταματάνε, αλλά έχουν συνέχεια”.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: 

Mε τους αγώνες μας εμποδίσαμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας για τους εισακτέους έως και το έτος 2022-23!

Συνεχίζουμε για να ακυρώσουμε ολοκληρωτικά το σχεδιασμό απόσπασης της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία μας!

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη, την Τετάρτη 23/2 κάτω από τις μεγάλες και συντονισμένες αντιδράσεις των φοιτητικών συλλόγων και την οργανωμένη διεκδίκηση για «καμία απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία» κατατέθηκε ειδική διάταξη που ορίζει ότι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε τμήματα ή σχολές έως και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 δύναται να λάβουν πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας εφόσον τα τμήματα ή σχολές που έχουν εισαχθεί χορηγούσαν.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον απαράδεκτο νόμο-πλαίσιο 4957/22 που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, προβλεπόταν πως όλοι οι φοιτητές, ανεξαρτήτως έτους, δε θα αποκτούν πλέον τη παιδαγωγική επάρκεια αυτόματα με τη λήψη του πτυχίου τους, αλλά θα αναγκάζονται να παρακολουθούν επιπλέον «ειδικό πρόγραμμα, κατ’ ελάχιστον διάρκειας δύο (2) ακαδημαϊκών εξαμήνων» προσθέτοντας νέα εμπόδια μεταξύ πτυχίου και επαγγέλματος, υποβαθμίζοντας τα πτυχία αλλά και ανοίγοντας το δρόμο για επέκταση του χρόνου και του κόστους των σπουδών.

Η νέα τροποποιητική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή είναι αποτέλεσμα του αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών των καθηγητικών σχολών. Αποτελεί μία πρώτη κατάκτηση. Μία κατάκτηση που ήρθε οργανώνοντας τη διεκδίκηση, μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις. Δεν είναι πρώτη φορά που καταφέρνουμε με τους αγώνες μας να ακυρώσουμε αρχικά την συγκεκριμένη ρύθμιση αφού και το 2018 ακυρώθηκαν τα σχέδια της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποσπάσει την επάρκεια από το πτυχίο.

Επιβεβαιώνεται πως μόνο με την οργανωμένη δράση και διεκδίκηση, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, μπορούν να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που χτυπάνε τις σπουδές και τη ζωή μας.

Ξέρουμε πολύ καλά (όπως και οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν) ότι πρόθεση τους είναι να εφαρμόσουν και τις συγκεκριμένες πτυχές του νόμου-πλαίσιο. Μάλιστα δεδομένου ότι παραμένει σε ισχύ ο ίδιος ο νόμος, ότι παραμένουν μπροστά τα κριτήρια και τα στοιχεία, οι κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την ανώτατη εκπαίδευση, κάθε τέτοια ρύθμιση είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Για αυτό τώρα δεν χωράει εφησυχασμός. Καμία αναμονή!  Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε:

•    Να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από το πτυχίο μας ούτε τώρα-ούτε ποτέ!

•    Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο 4957/2022 και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων.

•    Να δίνεται στο πτυχίο όλη η απαραίτητη γνώση για την εξάσκηση του επαγγέλματος. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα