kasidiaris
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
«Δεν ανεχόμαστε- απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη» λένε οι εκπαιδευτικοί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών πήγε στα εγκαίνια του κομματικού γραφείου του νέου κόμματος του Κασιδιάρη, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν το γεγονός και τονίζουν ότι «οι σύλλογοι γονέων, και πόσο μάλλον το ανώτερο όργανο εκπροσώπησής τους στην περιοχή, οφείλουν να επιδιώκουν τη βελτίωση των σχολείων και της ποιότητας της μόρφωσης, κάτι που δε συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την εμπλοκή των εκπροσώπων τέτοιων συλλογικών οργάνων σε φασιστικές οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν φασίστες- εγκληματίες ναζιστικών οργανώσεων, που χτυπούσαν και δολοφονούσαν αντιφασίστες και μετανάστες, που επιτίθονταν με μίσος σε εργάτες συνδικαλιστές που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν ότι «η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου με τους παραπάνω στόχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με φασιστικές- ακροδεξιές αντιλήψεις, με οργανώσεις που δρουν ενάντια στον λαό και στους αγώνες του, που έχουν σαν πρότυπα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς, που προάγουν τον ρατσισμό και το μίσος».

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Οι φασιστικές αντιλήψεις δε χωράνε στα σχολεία μας!!!

Εκπαιδευτικοί και γονείς προσπαθούμε μέσα από σωματεία και συλλόγους, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να κάνουμε τα σχολεία χώρους διαπαιδαγώγησης και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών. Ταυτόχρονα προσπαθούμε και με το ατομικό μας παράδειγμα να καλλιεργήσουμε αξίες και πρότυπα στους μαθητές μας και στα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους που θα έχουν σφαιρική αντίληψη του κόσμου γύρω τους, αλλά και διάθεση να δράσουν και να τον αλλάξουν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου με τους παραπάνω στόχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με φασιστικές- ακροδεξιές αντιλήψεις, με οργανώσεις που δρουν ενάντια στον λαό και στους αγώνες του, που έχουν σαν πρότυπα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς, που προάγουν τον ρατσισμό και το μίσος.

Οι σύλλογοι γονέων, και πόσο μάλλον το ανώτερο όργανο εκπροσώπησής τους στην περιοχή, οφείλουν να επιδιώκουν τη βελτίωση των σχολείων και της ποιότητας της μόρφωσης, κάτι που δε συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την εμπλοκή των εκπροσώπων τέτοιων συλλογικών οργάνων σε φασιστικές οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν φασίστες- εγκληματίες ναζιστικών οργανώσεων, που χτυπούσαν και δολοφονούσαν αντιφασίστες και μετανάστες, που επιτίθονταν με μίσος σε εργάτες συνδικαλιστές που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, και μελετώντας την ιστορία μας, αλλά και από την πρόσφατη ζωντανή εμπειρία, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Καταδικάζουμε απερίφραστα (το ίδιο καλούμε να κάνει και η Ένωση Γονέων) την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Αχαρνών στα εγκαίνια του κομματικού γραφείου του νέου κόμματος του Κασιδιάρη, καταδικασθέντα εγκληματία και στο δικαστήριο αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού! Ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη στην τάξη τους, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού! Δεν ανεχόμαστε- απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη !

Για το Δ.Σ

 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ             ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο αιγαιου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ξεκινήσουν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια όπως ορίζει η νομοθεσία μοριοδότησης δασκάλνω και καθηγητών έως τις 31 Μαρτίου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών