kasidiaris
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
«Δεν ανεχόμαστε- απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη» λένε οι εκπαιδευτικοί

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών πήγε στα εγκαίνια του κομματικού γραφείου του νέου κόμματος του Κασιδιάρη, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν το γεγονός και τονίζουν ότι «οι σύλλογοι γονέων, και πόσο μάλλον το ανώτερο όργανο εκπροσώπησής τους στην περιοχή, οφείλουν να επιδιώκουν τη βελτίωση των σχολείων και της ποιότητας της μόρφωσης, κάτι που δε συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την εμπλοκή των εκπροσώπων τέτοιων συλλογικών οργάνων σε φασιστικές οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν φασίστες- εγκληματίες ναζιστικών οργανώσεων, που χτυπούσαν και δολοφονούσαν αντιφασίστες και μετανάστες, που επιτίθονταν με μίσος σε εργάτες συνδικαλιστές που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν ότι «η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου με τους παραπάνω στόχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με φασιστικές- ακροδεξιές αντιλήψεις, με οργανώσεις που δρουν ενάντια στον λαό και στους αγώνες του, που έχουν σαν πρότυπα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς, που προάγουν τον ρατσισμό και το μίσος».

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Οι φασιστικές αντιλήψεις δε χωράνε στα σχολεία μας!!!

Εκπαιδευτικοί και γονείς προσπαθούμε μέσα από σωματεία και συλλόγους, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να κάνουμε τα σχολεία χώρους διαπαιδαγώγησης και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών. Ταυτόχρονα προσπαθούμε και με το ατομικό μας παράδειγμα να καλλιεργήσουμε αξίες και πρότυπα στους μαθητές μας και στα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους που θα έχουν σφαιρική αντίληψη του κόσμου γύρω τους, αλλά και διάθεση να δράσουν και να τον αλλάξουν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Η διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου με τους παραπάνω στόχους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με φασιστικές- ακροδεξιές αντιλήψεις, με οργανώσεις που δρουν ενάντια στον λαό και στους αγώνες του, που έχουν σαν πρότυπα φασιστικά καθεστώτα που αιματοκύλισαν τους λαούς, που προάγουν τον ρατσισμό και το μίσος.

Οι σύλλογοι γονέων, και πόσο μάλλον το ανώτερο όργανο εκπροσώπησής τους στην περιοχή, οφείλουν να επιδιώκουν τη βελτίωση των σχολείων και της ποιότητας της μόρφωσης, κάτι που δε συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την εμπλοκή των εκπροσώπων τέτοιων συλλογικών οργάνων σε φασιστικές οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν φασίστες- εγκληματίες ναζιστικών οργανώσεων, που χτυπούσαν και δολοφονούσαν αντιφασίστες και μετανάστες, που επιτίθονταν με μίσος σε εργάτες συνδικαλιστές που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, και μελετώντας την ιστορία μας, αλλά και από την πρόσφατη ζωντανή εμπειρία, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Καταδικάζουμε απερίφραστα (το ίδιο καλούμε να κάνει και η Ένωση Γονέων) την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Αχαρνών στα εγκαίνια του κομματικού γραφείου του νέου κόμματος του Κασιδιάρη, καταδικασθέντα εγκληματία και στο δικαστήριο αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού! Ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη στην τάξη τους, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού! Δεν ανεχόμαστε- απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη !

Για το Δ.Σ

 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ             ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro.jpg
Καταγγελία Πανεπιστημιακών: «Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι χειρότερο από αυτό που αναρτήθηκε για διαβούλευση»
«Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι χειρότερο από αυτό που αναρτήθηκε για διαβούλευση», καταγγέλλουν οι Πανεπιστημιακοί
Καταγγελία Πανεπιστημιακών: «Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι χειρότερο από αυτό που αναρτήθηκε για διαβούλευση»
πανεπιστημιούπολη ρεθύμνου
Πιερρακάκης: Χρηματοδότηση 1,5 εκ.€ για αναβάθμιση κτηρίων, υποδομών και εξοπλισμού της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου
Δείτε τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται
Πιερρακάκης: Χρηματοδότηση 1,5 εκ.€ για αναβάθμιση κτηρίων, υποδομών και εξοπλισμού της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου