κακοκαιρία
“«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» κι αυτό δεν κρύβεται. Τη γύμνια του αυτή θέλει να καλύψει με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών”

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την οργή που νιώθουν για τις ελλείψεις στα σχολεία και την ατομική αξιολόγηση του υπουργείου παιδείας. Κατακρίνουν έντονα την κατάσταση που επικράτησε στα σχολεία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και κάνουν λόγο για τις πλημμυρισμένες αίθουσες και τις λίμνες που σχηματίστες σε αυλές σχολείων και μαθητικές τάξεις.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: 

Δε φταίει ο «καιρός»… Φταίει ο κακός τους ο καιρός

Η «αναβάθμιση» του Υπουργείου Παιδείας  «βουλιάζει» στα λασπόνερα

Μια κακοκαιρία είναι αρκετή για να καταρρεύσει όλο το νεοσυντηρητικό αφήγημα της υπουργού παιδείας, για να αναδειχθεί για πολλοστή φορά η εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Πλημμυρισμένες αίθουσες με μαθητές να βρίσκουν καταφύγιο πάνω στα θρανία, σχολικές αυλές που μετατρέπονται σε λίμνες, προκάτ σουρωτήρια που μπάζουν από παντού για τα παιδιά του λαού και ένα υπουργείο Παιδείας να επιχαίρει για την «αναβάθμιση» της εκπαίδευσης και την αξιολόγηση που θα επιστρέψει «μετά από 4 δεκαετίες» την ώρα που οι υποδομές του μετράνε στην μεγάλη τους πλειοψηφία πολλές δεκαετίες πίσω.

Μια βροχή είναι αρκετή ώστε να απογυμνώσει για πολλοστή φορά την ένδεια σε αντιπλημμυρικά έργα, τις απαρχαιωμένες και κακοσυντηρημένες υποδομές, την παντελή απουσία πρόβλεψης και προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια των κυβερνώντων, των συνοδοιπόρων τους σε δήμους και περιφέρειες και των καλοταϊσμένων προπαγανδιστών τους να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού εκτός από την πολιτική που υπηρετούν και εφαρμόζουν πιστά υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και δοκιμάζοντας τις αντοχές μας.

Μας γεμίζει οργή η υπουργός Παιδείας να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την αξιολόγηση, την ψηφιακή αναβάθμιση, τις καινοτομίες, τους διαδραστικούς πίνακες που “αναβαθμίζουν το σχολείο” και “απογειώνουν την ελληνική εκπαίδευση”, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία παλεύουμε να προφυλάξουμε τους μαθητές μας απ’ τα λασπόνερα και ψάχνουμε λεκάνες για τα ταβάνια που στάζουν.

Μας γεμίζουν οργή οι πολιτικές τους που υπολογίζουν ως κόστος τη στοιχειώδη ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών, την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών μας γιατί έχουν διαμετρικά αντίθετες “προτεραιότητες”.

Η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία,  η ανυπαρξία ή η υποστελέχωση κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν στην πλήρη απαξίωση των υποδομών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με τραγικά αποτελέσματα για την ασφάλεια μαθητών/τριών και εργαζομένων σε αυτές.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» κι αυτό δεν κρύβεται. Τη γύμνια του αυτή θέλει να καλύψει με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Στο σχολείο της αξιολόγησης, το βέλος των ευθυνών θα αλλάξει κατεύθυνση, θα δείχνει τις/τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τις/τους μαθητ(ρι)ες αλλά ποτέ το κράτος, τις κυβερνήσεις, τα υπουργεία. Αυτοί θα συνεχίζουν να «γκρεμίζουν» με νέα μνημόνια τη δημόσια εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να μαζεύουν τα συντρίμμια. Στον καπιταλισμό άλλωστε, και μάλιστα την εποχή της κρίσης του, η εκπαίδευση δεν είναι δικαίωμα, είναι εμπόρευμα. Δεν είναι κοινωνική ανάγκη, είναι κόστος που μόνο όποιος έχει να το καλύψει θα την απολαμβάνει. Δεν είναι για όλους αλλά μόνο για αυτούς που έχουν να την πληρώσουν.

Πίσω από τις πλημμυρισμένες αίθουσες, τα κοντέινερ και τις στέγες που στάζουν, κρύβεται το «μέλλον» που επιφυλάσσει αυτή η πολιτική για την εκπαίδευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

•    Άμεσα να επισκευαστούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στα σχολικά κτίρια και να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους μετά από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις  από εξειδικευμένο προσωπικό.

•    Κατάργηση των προκάτ αιθουσών και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση χωρίς τις καταστροφικές Συμπράξεις Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

•    Αύξηση της χρηματοδότησης που αφορά στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο του Νάσβιλ και την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα