mathites-gefura
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής, όπου μαθητές περνούν πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου, με αυτοσχέδια γέφυρα

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με τους μαθητές, στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, που περνούσαν πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου και μάλιστα ενώ η κακοκαιρία έπληττε ολόκληρη τη χώρα.  

Αναλυτικότερα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Αυτό που πρόκειται να διερευνηθεί, είναι ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά.

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος ή η περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Δείτε την ανάρτηση

«Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα.

Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους.

Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι.

Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε ο κ. Κωνσταντάρας.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, σημειώνει πως ζήτησε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σήμερα θα αναφέρει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2025: Όλα τα μυστικά της εξέτασης και της βαθμολόγησης στη Νεοελληνική Γλώσσα
Όλα τα «μυστικά» της Νεοελληνικής Γλώσσας - Πρακτικές συμβουλές και αναλύσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Πανελλήνιες 2025: Όλα τα μυστικά της εξέτασης και της βαθμολόγησης στη Νεοελληνική Γλώσσα
natasa
«Έφυγε» από τη ζωή η εκπαιδευτικός Νατάσα Αγγελοπούλου
«Είκοσι και πλέον χρόνια συμπόρευσης μετρήσαμε με τη Ναταλία, με συμφωνίες και διαφωνίες, αγώνες και αγωνίες, ατελείωτες συνάξεις, χαρές και λύπες,...
«Έφυγε» από τη ζωή η εκπαιδευτικός Νατάσα Αγγελοπούλου
pinokio
Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες (Σχετικά με τη δημοσκόπηση που θέλει το 64% των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να ...καταργηθεί η μονιμότητά τους)
Μήπως τελικά οι δημοσκοπήσεις έχουν ως στόχο να διαμορφώσουν την "κοινή γνώμη" και όχι να καταμετρήσουν τις απόψεις της;
Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες (Σχετικά με τη δημοσκόπηση που θέλει το 64% των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να ...καταργηθεί η μονιμότητά τους)