mathites-gefura
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής, όπου μαθητές περνούν πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου, με αυτοσχέδια γέφυρα

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με τους μαθητές, στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, που περνούσαν πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου και μάλιστα ενώ η κακοκαιρία έπληττε ολόκληρη τη χώρα.  

Αναλυτικότερα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Αυτό που πρόκειται να διερευνηθεί, είναι ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά.

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος ή η περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Δείτε την ανάρτηση

«Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα.

Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους.

Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι.

Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε ο κ. Κωνσταντάρας.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, σημειώνει πως ζήτησε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σήμερα θα αναφέρει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Μητσοτάκης για αντιπυρική περίοδο: 18.500 πυροσβέστες, drones και 85 εναέρια μέσα στη «μάχη» του καλοκαιριού
Με ενισχυμένες δυνάμεις, νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και σχέδιο πρόληψης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα δύσκολο...
Μητσοτάκης για αντιπυρική περίοδο: 18.500 πυροσβέστες, drones και 85 εναέρια μέσα στη «μάχη» του καλοκαιριού
ακίνητα στην Αθήνα
Μυστήριο με την έντονη οσμή στην Αττική: Το ΕΛΚΕΘΕ «δείχνει» ανθρώπινη παρέμβαση
Οι επιστήμονες αποκλείουν τη θάλασσα ως πηγή της έντονης οσμής που κάλυψε το παραλιακό μέτωπο – Νέες έρευνες στον Σαρωνικό τις επόμενες ημέρες
Μυστήριο με την έντονη οσμή στην Αττική: Το ΕΛΚΕΘΕ «δείχνει» ανθρώπινη παρέμβαση
συμποσιο
1ο Φιλοζωικό εκπαιδευτικό συμπόσιο - Από την τάξη στην δράση: Η καλλιέργεια της φιλοζωίας ως παιδαγωγική και κοινωνική ευθύνη
16 και 17 Μαΐου 2026, Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά
1ο Φιλοζωικό εκπαιδευτικό συμπόσιο - Από την τάξη στην δράση: Η καλλιέργεια της φιλοζωίας ως παιδαγωγική και κοινωνική ευθύνη