Εκπαιδευτικοί Πειραιά: «Να μην περάσει η ομηρεία των νεοδιόριστων»
Alexandros Michailidis / SOOC
«Η αξιολόγηση είναι εργαλείο για να χτυπηθεί και η μονιμότητα» - Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα στις 13:00, για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι εκπαιδευτικοί λένε «Όχι» στην σύνδεση της μονιμοποίησης με την ατομική τους αξιολόγηση και ζητούν να μην περάσει η ομηρεία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

«Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο για να χτυπηθεί και η μονιμότητα» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

«Αξιολόγηση σημαίνει μισθολογική καθήλωση και βίαιη προσαρμογή του εκπαιδευτικού στις κατευθύνσεις του σχολείου της κατηγοριοποίησης, των ταξικών φραγμών και της φτηνής κατάρτισης για τους πολλούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες κι εφησυχασμό» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020

Όχι στην σύνδεση της μονιμοποίησης με την ατομική τους αξιολόγηση, να μην περάσει η ομηρεία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Το ζήτημα αυτό ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ!

Η μέχρι σήμερα τυπική διαδικασία για τη μονιμοποίηση των «δόκιμων», όπως χαρακτηρίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τα δύο πρώτα χρόνια από την πρόσληψή τους, τελειώνει. Για να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που κλείνουν διετία, πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, να αξιολογηθούν δηλαδή από τον διευθυντή, τον συντονιστή. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση κρατά σε ομηρεία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική και την ατομική αξιολόγηση.

Άμεσα βάλλονται οι νεοδιόριστοι ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ! Τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια που πλήρωσαν ακριβά για να μαζέψουν προσόντα οι νεοδιόριστοι, δεν αρκούν για να μονιμοποιηθούν. Πρέπει να υποστούν τους μέντορες και την ατομική αξιολόγηση. Με τον πιο επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση δηλώνει πως θα εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σχέση της αξιολόγησης θα υπάρχει και για τους μόνιμους (βλέπε μισθολογικές ποινές αν κριθείς δύο φορές ανεπαρκής, ακόμα και απόλυση με βάση τον Υ.Κ. αν κριθείς πάνω από δύο φορές ανεπαρκής). Χτυπιέται ανοικτά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Άσχετα με το ότι το υπουργείο προσπαθεί να καθησυχάσει για την ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων,  βλέπουμε ότι αμφισβητείται η μονιμότητα τους!

Και αυτό «ανοίγει» τον δρόμο και για τους υπόλοιπους. Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο για να χτυπηθεί και η μονιμότητα.

Αξιολόγηση σημαίνει μισθολογική καθήλωση και βίαιη προσαρμογή του εκπαιδευτικού στις κατευθύνσεις του σχολείου της κατηγοριοποίησης, των ταξικών φραγμών και της φτηνής κατάρτισης για τους πολλούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες κι εφησυχασμό.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από διάφορους επίδοξους «σωτήρες». Να πιστέψουμε στη δύναμή του αγώνα, για να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό θεσμικό πλαίσιο και οι αντιδραστικοί νόμοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13/1 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση 13:00 στο Υπουργείο

για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

για ανατροπή της αξιολόγησης.

για να ζήσουμε με δικαιώματα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος