Ανακαλούν τις μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων: Σε αναβρασμό ξανά οι εκπαιδευτικοί
ΟΛΜΕ: Οι συνάδελφοι αυτοί διορίστηκαν πριν το νόμο 4823/21 για την αξιολόγηση και είναι αδιανόητο να έρχεται τώρα το υπουργείο και να επικαλείται νόμο που ψηφίστηκε εκ των υστέρων.

Αρχισαν από χθες οι ανακλήσεις των αποφάσεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που είχαν εκδοθεί, προκειμένου να προηγηθεί η αξιολόγησή τους.

Κατά τα άλλα η κ.Κεραμέως δηλώνει παντού τελευταία πόσο καλοί είναι οι εκπαιδευτικοί και πόσο κοντά τους βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ηδη μια τέτοια απόφαση (δείτε τη στο τέλος του κειμένου) από το ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας κάνει λόγο για  εσφαλμένη ερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας και ανακαλεί την 20628/23-09-2022 απόφαση για μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από την κ.Κεραμέως και τον κ.Κόπτση, οι οποίοι αποφάσισαν να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, και κατόπιν να γίνει η μονιμοποίησή τους. “

«Ο νόμος προβλέπει ρητά αξιολόγηση προ της μονιμοποίησης και αυτό ακριβώς εφαρμόζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή η κ.Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή  του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα Αρσένη. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις Κεραμέως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ο κ.Κόπτσης πάλι σε πρόσφατη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι δεν ισχύει ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει  μονιμοποίηση των δόκιμων δημόσιων υπαλλήλων μετά τη διετία, αλλά ούτε ο νόμος Γαβρόγλου (που μιλούσε για Υπουργική Απόφαση που θα όριζε τους όρους για τη μονιμοποίηση μετά τη διετία) Κατά τον γ.γ. του ΥΠΑΙΘ, ισχύει ο νόμος 4823/21, που αναφέρει ότι μετά τη διετία για την μονιμοποίηση απαιτείται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία του Γενικού Γραμματέα λέγοντας ότι οι συνάδελφοι αυτοί διορίστηκαν πριν το νόμο 4823/21 για την αξιολόγηση και είναι αδιανόητο να έρχεται τώρα το υπουργείο και να επικαλείται νόμο που ψηφίστηκε εκ των υστέρων. Οι συνάδελφοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν απρόσκοπτα όπως όριζε ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αν δούμε τα χρονοδιαγράμματα των κρίσεων αντιλαμβανόμαστε ότι τουλάχιστον  μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο οι συνάδελφοι/ισσες αυτοί/ες θα είναι σε ομηρία και θα ανησυχούν για το αύριο.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με  πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 13/01 ( 11.00-14.00) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00 και αντίστοιχα από τις ΕΛΜΕ της περιφέρειας στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Βέβαια η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί νέες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά, ο ΣΕΠΕ «Παρθενώνας» και ο ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης» ανακοίνωσαν αντιδράσεις.

Ολη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Παρθενώνας»

Αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, νέα απόφαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, η οποία ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, που διορίστηκαν το 2020.

«…Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 20628/23-09-2022 απόφασης για μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας, η οποία ελήφθη λόγω εσφαλμένης ερμηνείας της κείμενης νομοθεσίας και δεν μπορεί να ισχύσει σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 /Α΄/ 29-01-2019), την παρ. 7 του άρθρου 66 & την παρ. 3 του άρθρου 78 του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/Α΄/3-8-2021).»

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μιχαηλίδη από εκπροσώπους σωματείων και συναδέλφους, με την απαίτηση να μην ανακληθεί καμιά υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσων της Ειδικής Αγωγής του 2020 και να μονιμοποιηθούν όλοι άμεσα και πανελλαδικά. Υπενθυμίζουμε ότι η Α’ Αθήνας είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020 από τις 29 Σεπτεμβρίου και από τότε μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία νομοθετική ή άλλη τροπολογία που να αλλάζει τα δεδομένα των μονιμοποιήσεων, μόνο οι προφορικές δηλώσεις της υφυπουργού Μακρή στη Βουλή.

Παρόλα αυτά ο κ. Μιχαηλίδης, επέλεξε να παραμείνει πιστός στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί και υπηρετεί και μακριά από το δίκιο των συναδέλφων που για χρόνια ολόκληρα στελέχωναν τα σχολεία από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη ως αναπληρωτές, με μισές ζωές, μισά δικαιώματα, και ακόμα και τώρα με μισούς διορισμούς! Σύμφωνα με την πράξη ανάκλησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 6 Δεκέμβρη, εν κρυπτώ και μία μέρα μετά την κινητοποίηση στη Διεύθυνση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στεκόμαστε όλοι δίπλα στους νεοδιόριστους συναδέλφους και απαιτούμε την άμεση μονιμοποίησή τους! Είναι απαράδεκτο, οι συνάδελφοι που έχουν οργώσει τη χώρα, έχοντας εργαστεί ως αναπληρωτές μέχρι και 20 χρόνια, τώρα να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης στον κλάδο προκειμένου να προχωρήσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική.

Με εκβιασμούς, με δικαστήρια και ΜΑΤ δε γίνεται παιδεία!

Με μαζικό, συλλογικό αγώνα θα διεκδικήσουμε την μονιμοποίηση των συναδέλφων και θα κερδίσουμε!

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»

Είμαστε σε πόλεμο! Σαν τον κλέφτη ο δ/ντης εκπ/σης Α’ Αθήνας Κ. Μιχαηλίδης ανακάλεσε τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων της ειδικής του 2020!   

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Δεν εκβιαζόμαστε, δεν δεχόμαστε καμία απειλή!  

Όλες και όλοι στην Δ/νση Α’ Αθήνας, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 2μμ  

(1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για το ολοήμερο) 

Ο δντης εκπ/σης Κ. Μιχαηλίδης μια μέρα μετά την κινητοποίηση στις 5/12 των σωματείων και των εκπαιδευτικών στην Α Δ/νση, εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει τους συλλόγους, συγκάλεσε  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και πήρε απόφαση

 για ανάκληση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020! Επιπλέον η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 6/12 και έγινε γνωστή σήμερα, στις 21/12, δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα για να παρεμποδιστεί η συμμετοχή και η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών. 

Καταγγέλλουμε την πράξη αυτή, ο δ/ντης εκπαίδευσης λειτούργησε σε διατεταγμένη από ΥΠΑΙΘ  και Κεραμέως - Κόπτση πολιτική αποστολή, 

άκρως εχθρική προς τους εκπαιδευτικούς. Με καθαρά προσωπική ευθύνη, καθώς χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή οδηγία, «εντολή» ή διοικητική –νομική εξέλιξη, χωρίς δηλαδή να έχει καμία υπηρεσιακή υποχρέωση, 

επιλέγει με δική του πρωτοβουλία και αυτενέργεια να συστρατευτεί με την πολιτική γραμμή του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο!  Δεν θα το επιτρέψουμε!  

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε! 

Αρνούμαστε να μείνουμε όμηροι του ΥΠΑΙΘ και στις πλάτες μας να επιχειρήσουν να περάσουν

 τα αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα!  

Το λέμε ΚΑΘΑΡΑ: 

Οι νεοδιόριστοι/ες της Α’ Αθήνας είναι ΜΟΝΙΜΕΣ και ΜΟΝΙΜΟΙ! Τελεία και παύλα! 

Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών! 

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης! 

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!

Δείτε την απόφαση ανακλησης μονιμοποίησης

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Το Tμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έγινε Πολυτεχνικό
Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.
ΔΙΠΑΕ: Το Tμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έγινε Πολυτεχνικό
panellinies-2.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις στις Πανελλήνιες 2024 των ΕΠΑΛ, από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις