Thumbnail
«Όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά, δεν περιμένουμε επετείους, για να τα γιορτάσουμε αλλά το κάνουμε κάθε μέρα, όλο τον χρόνο», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί σε επιστολή τους

Επιστολή προς τους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αποστέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί, «παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, την πολύχρονη αναπλήρωσή μας, τα παλιά, ακατάλληλα κτίρια, τις ελλείψεις σε τεχνολογικό, επιστημονικό, παιδαγωγικό υλικό, τα πολυκαιρισμένα παιχνίδια και μέσα, βρίσκουμε το μεράκι, τη θέληση, αναμετρώμενοι με αυτά τα εμπόδια, να κερδίζουμε βήμα το βήμα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Παράλληλα, τονίζουν πως οι μαθητές δικαιούνται να λαμβάνουν έγκαιρα από διεπιστημονική ομάδα την ειδική επιστημονική παρέμβαση που χρειάζονται, ένα μόνιμο προσωπικό που θα ξεκινά και θα ολοκληρώνει την παιδαγωγική/επιστημονική παρέμβαση, αλλά και σύγχρονα κτίρια που θα υποστηρίζουν σε κατάλληλους χώρους, αίθουσες, με όλο το αναγκαίο επιστημονικό, τεχνολογικό, παιδαγωγικό υλικό για να γίνεται ολοκληρωμένα η παιδαγωγική.

Αναλυτικά

Όλοι εσείς, οι μαθητές μας, με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μαζί με τους γονείς σας,  μπροστά στις 3 του Δεκέμβρη θα ακούσετε λόγια πολλά  περί « δικαιωμάτων», «ισότιμης» πρόσβασης στην εκπαίδευση και την ζωή κα 

 Από ΕΜΑΣ τους εκπαιδευτικούς σας, θα ακούσετε ένα  μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, γιατί παρά τις αντιξοότητες που ορθώνουν οι ελλείψεις στον καθημερινό μας αγώνα, μέσα στα ειδικά και γενικά σχολεία, από κοινού, εσείς και εμείς, δίνουμε τον δικό μας όμορφο αγώνα, της μάθησης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς. 

Γιατί παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, την πολύχρονη αναπλήρωσή μας, τα παλιά, ακατάλληλα κτίρια, τις ελλείψεις σε τεχνολογικό, επιστημονικό, παιδαγωγικό υλικό, τα πολυκαιρισμένα παιχνίδια και μέσα, βρίσκουμε το μεράκι, τη θέληση, αναμετρώμενοι με αυτά τα εμπόδια, να κερδίζουμε βήμα το βήμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  

Πολλές φορές η μόνη στήριξη προς εμάς, η έμπνευσή μας,  είναι η δική σας χαρά και δίψα  να μαθαίνετε καινούργια πράγματα για να γίνεστε πιο ανεξάρτητοι, να προετοιμάζεστε για την ζωή σας.  Η δική μας ανταμοιβή είναι όλες οι καθημερινές στιγμές όταν νιώθετε πιο σίγουροι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση κατορθώνοντας καινούργια πράγματα. Όταν κάθε φορά μας ρωτάτε και μας παρακινείτε να συνεχίσουμε μαζί το όμορφο ταξίδι της μάθησης.

Είμαστε όντως τυχεροί, εμείς και εσείς, γιατί όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά, δεν περιμένουμε επετείους, για να τα γιορτάσουμε αλλά το κάνουμε κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. 
Όμως μπροστά στις 3 του Δεκέμβρη, παίρνουμε την αφορμή να ξαναθυμίσουμε όλα όσα είναι αναγκαία  όλα όσα δικαιούνται οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για να παίρνουν περιεχόμενο οι ευχές υπουργών και κυβερνήσεων την ημέρα αυτή: 

Έγκαιρα, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις να γίνεται, από διεπιστημονική ομάδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών, να ξεκινά άμεσα η ειδική επιστημονική παρέμβαση. 
Μόνιμο προσωπικό που θα ξεκινά, θα συνεχίζει και θα ολοκληρώνει την παιδαγωγική/επιστημονική παρέμβαση. Μόνο έτσι μπορεί να είναι αποτελεσματική.
Σύγχρονα κτίρια που θα υποστηρίζουν σε κατάλληλους χώρους, αίθουσες, με όλο το αναγκαίο επιστημονικό, τεχνολογικό, παιδαγωγικό υλικό για να γίνεται ολοκληρωμένα η παιδαγωγική.

Ίδρυση νέων ειδικών σχολείων, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για να καλύπτονται οι ανάγκες, λειτουργία νέων τμημάτων ένταξης για όλους τους μαθητές, παράλληλες στηρίξεις που να καλύπτουν όλες τις αιτήσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

brontados_1o_dhmotiko_sxoleio
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Αλλά και οι ηττημένοι εκδικούνται. Σε αυτή την εκδίκηση οφείλεται και η ανάδειξη της μνήμης.
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.