amea_mathites
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 42 σχολεία της χώρας στέλνουν το πιο δυνατό μήνυμα - «Αυτά που ας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν»

Ολοκληρώθηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης η πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία 46 σχολείων. 

Τη συνάντηση χαιρέτησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κα.Κοσμίδου Μαριγούλα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα.Σιδηροπούλου Μάλαμα και ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ.Φλωρίδης Θεόδωρος. 

amea_mathites

Τέλος, παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν δομές ειδικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, με την ανταπόκριση να είναι μεγάλη. Στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022 – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ» συμμετείχαν 42 δομές γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολύ φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, «αυτά που ας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλάτωνας φιλοσοφία
Το πλατωνικό παράδοξο: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται σαν μαθητής
Ερευνητές από το University of Cambridge χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο παράδειγμα για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του ChatGPT στα μαθηματικά και...
Το πλατωνικό παράδοξο: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται σαν μαθητής